Totalt antall sidevisninger

onsdag 9. november 2011

Noveller og skriveutfordring

Ja, som jeg skrev i innlegget under, så er jeg i gang med å flikke og flekke på det manuset jeg har hatt liggende lenge... Men nå er det andre ting som presser på, og tankene melder seg i bøtter og spann.

I et tidligere innlegg skrev jeg at jeg hadde sendt inn tre forskjellige noveller til tre forskjellige ukeblader. Jeg synes novellesjangeren er kjempespennende. Og vanskelig.
Det ene bladet har jeg ennå ikke hørt noe i fra, det andre bladet skrev: "Vi synes ikke den holder god nok kvalitet", og det tredje bladet - som svarte meg i går, skrev: "Den var midt i blinken for oss!"

Dette får meg til å tenke... For det første vet jeg at bladene ønsker forskjellige typer noveller, og det betyr at jeg kan ikke sende hvilken som helst novelle til hvilken som helst blad. Men når det er sagt, så er det allikevel noen av bladene som tar inn alle sjangere, allikevel takker de alltid nei til mine noveller.
Ok, jeg godtar at de synes at ikke novellene mine er bra nok, men når jeg har sendt novellen som de har takket nei til, til et annet blad, så har ofte det bladet takket ja. Det betyr at jeg kan jo ikke ha skrevet såå dårlig.. Min konklusjon er at dette ofte blir veldig subjektivt.
Jeg går aldri "i kjelleren" lenger, når jeg får høre at de ikke ønsker novellen min. Skuffet, ja... men ikke veeeldig lei meg. Men.. jeg blir alltid strålende glad, når jeg får tilbakemeldinger som: "Den var midt i blinken for oss!"
Slike meldinger gir meg et kjempespark i skrive-selvtilliten min, og de får meg til å tro at jeg kan skrive, og at jeg har noe å formidle til mange lesere.

Jeg slipper ikke novellesjangeren,- for det å skrive en hel historie på noen få sider, det er meget fascinerende. Det er å finne denne nerven...

Og når det er sagt, så fikk jeg en mail i forgårs, og jeg fikk en telefon i går. Fra et forlag som jeg ikke kjenner. Om en skriveutfordring. Dette fikk hjertet til å banke i raske slag... De vil ha meg til å levere inn et kapittel om noe helt spesielt. Noe jeg har lite greie på... noe som krever mye research, og noe som jeg har meget kort tid på... Men jeg har jo ikke noe å tape, har jeg vel? Går det ikke gjennom nåløyet, så prøvde jeg i hvert fall.. og kanskje jeg ble bedre på noe underveis. Og får jeg det til, så er det nye dører som åpner seg... Ergo, jeg kan ikke annet enn å prøve - selv om jeg skjønner at dette er meget vanskelig. Og det er garantert mange andre forfattere som har fått den samme skriveutfordringen...
Det gjelder å klare og formidle denne nerven, sa forleggeren i telefonen til meg... Nemlig!

Så nå må alt annet ligge. Mitt liggende manus og nye noveller... Nå er det min skriveutfordring som gjelder... I skrivende stund er min noe vaklende skriveselvtillit iblandet med sterk migrene. Så det er bare å hvile til migrenen gir seg - og jeg kan kaste meg over utfordringen.
Fortsettelse følger - uansett utfall. Har jeg sagt A, så må jeg jo si B... ;-)

6 kommentarer:

 1. hei liv hege :)
  så moro stå på du vet du kan skrive mega bra bøker:)har jo lest en av dine og den var veldig bra:)
  husk at ingen mennesker er like noen liker mora noen dattera osv:)
  stå på dette blir morro:)
  håper migrenen snart går over ,vet alt om sånt pga har ei her som har sliti med det noen dager:)
  lykke til gleder meg til og lese bøkene dine:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gode ord, Wegar! Det varmer stort å få høre slikt fra noen som faktisk har lest det jeg har skrevet! Jeg tar ordene dine med meg,- og hils madammen så mye, og ønsk henne god bedring.
  Klem til dere.

  SvarSlett
 3. Så spennande og for ei utfordring - ynskjer det masse masse lykke til og sender gode vibber over til deg - klem

  SvarSlett
 4. Åh, når jeg leser slikt som dette - virker det riktig så fint å være forfatter!

  SvarSlett
 5. Jeg tror det er sådan. Det er ikke alle, som kan lide, hvad vi skriver, og det er heller ikke meningen. Tro på dit talent, dine skriverier og stå på! Afvisninger vil der nok altid være. Jeg er medlem af et forfatternetværk og der er flere gode citater og eksempler på, hvordan berømte forfatter med bestsellers og klassikere sågar, i tidernes morgen blev afvist. Selv Harry Potters "mor" fik at vide, at verden og børnene ikke ville læse eventyr. HA! :))

  Og ja, vi skulle have skrevet Benjamin Button. For en vidunderlig god historie!

  Klem

  SvarSlett
 6. Herlig å få telefon fra forlag, da! Det må jo være et godt bevis for deg på at det du gjør, blir verdsatt og lagt merke til.
  Ønsker deg lykke til med det spennende prosjektet. Klem.

  SvarSlett