Totalt antall sidevisninger

søndag 25. september 2011

Året 2012...

Det går mot slutten på året 2011. Dvs. vi at vi nærmer oss det mystiske året 2012... Det året som er beskrevet i en del profetier at vil bli verdens undergang... Mayaindanernes kalender stopper ved 2012. Nærmere bestemt 21.12.2012... Hva betyr egentlig dette?

Orakler som levde for hundrevis av år siden, f. eks. kvinnen Sybilla, og orakelet i Delfi... Johannes åpenbaring i Bibelen, og for ikke å snakke om Nostradamus... Alle har de forutsett ting som skulle skje langt inn i framtiden, og veldig mye av det de forutså har faktisk skjedd...
Tsunamier, 9. september 2001, krigene i Midtøsten, jordskjelv... Og mange av disse "forutså" også at noe skulle skje med verden i det 21. århundre.
Og filmindustrien har kastet seg på og laget katastrofefilmer... Filmen 2012 har også jeg sett... Hvorfor ser vi slike filmer, tenker jeg...
Men hva gjør alt dette med det enkelte mennesket?

Til alle tider har profetier sagt at dommedag er nær forestående. Men ingen har hatt rett!
Vil Mayaindianerne få rett denne gangen? Kommer vi til å oppleve jordas undergang 21.12.2012?
Jeg har vanskelig for å tro på dette, og jeg vil heller ikke tro det...
Men... dette får oss til å tenke... Og dette får oss kanskje til å endre på hvordan vi lever. Kanskje vi kommer til å tenke mer på miljøet, på stresset, på hvordan vi prioriterer....
Hva er det som virkelig betyr noe? Kanskje denne datoen får oss til å endre vår tankegang.... Men vi må i tilfelle skynde oss...
Jeg tror... at noe kommer til å skje i nær framtid. Men jeg tror ikke at det blir verdens undergang. Men jeg tror at det vil skje en endring, en endring på noe. Og når det skjer en endring, så må også noe nytt oppstå eller komme...

Noen andre som har noen tanker å dele om dette temaet?

10 kommentarer:

 1. Hei Liv Hege!
  Jeg har bestandig vært opptatt av profetier og spådommer mesteparten av mitt liv og har gjort interessante og viktige oppdagelser gjennom flere årtier med studier av disse. Rundt årtusenskiftet var interessen stor for om noe skulle skje da – og noe spesielt skjedde da heller ikke. Faktisk bor vi på en levende planet som av og til forårsaker både tsunamier og vulkanutbrudd på jorden og under havet.
  Det vi vet ut fra bibelske profetier, er at alt som skjer på jorden er ting som også før har skjedd en eldgammel tid som var til for årtusener siden i følge Pred.1.9-11. Det er forhistoriske hendelser som Gud tar frem igjen på nytt i følge Pred.3.15, derfor er Bibelen en bok som handler om syner for fremtiden av Gud over ting som før har hendt menneskeheten – fortalt i lignelser.
  Året 2012 er det derfor ikke noe annet spesielt ved, annet enn en slutt på en av inkaenes kalendere, og ingen spådom på jordens undergang. I vår opplyste tid med internett som opplysningskilde er det bare noen få riktige tastetrykk som skiller mellom bløff eller fakta. Mayakalenderen som opplysning om verdens undergang er en slik bøff, sitat;
  Langtidskalenderens syklus avsluttes 21. desember 2012. Klokken 11:11 UTC etter utregning. Susan Milbrath, kurator for latinamerikansk kunst og arkeologi ved Museum of Natural History i Florida uttalte at: «Vi, det arkeologiske fellesskapet, har ingen kunnskap om at verden vil gå under i 2012». Sandra Noble, administrerende direktør ved Museum of Natural History, uttaler at: «Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon».
  I Palenque er følgende langtidsdato funnet: 9.8.9.13.0 8. Ahau 13 Pop. 24. Mars 603 i den gregorianske kalenderen, med en avstands dato for 10.11.10.5.8. Den resulterende dato er gitt som 1.0.0.0.0.8 5 Lamat 1 Mol, eller 21. oktober 4772. Nesten 3000 år inn i fremtiden. http://no.wikipedia.org/wiki/Mayakalender
  Når det gjelder åpenbaringer fra Bibelen og fra Nostradamus, så skal en holde tungen rett i munnen når en skal forstå disse. De er ikke skrevet på et språk som er forståelig for hver enkelt, men en kan løse disse ved hjelp av å granske skrift på en spesiell måte. Store hendelser er som oftest nevnt av flere profeter som for eks alle profetene i skriften. Når det gjelder Nostradamus bør en søke etter bokutgivelser som er så nær originalutgaven hans som mulig, og ikke legge noe særlig vekt på hva oversetterne har tolket hans profetier som!
  I en norsk utgave av Nostradamus som ble utgitt av Fahrenheit (2002 års utgaven ISBN 82-7900-035-6) skriver han til sin sønn en forklaring til sine profetier – at de er kontinuerlige profetier fra tidspunktet Nostradamus nevner som fra ”nå” til år 3797” – de er altså omfattet i sammenheng samtidig som han skriver at han har blandet alt sammen til, slik at de er vanskelig og forstå. – Har med vilje gjort dem uklare. (s.30) – Allikevel gjør Fahrenheit den tabben at de utgir enkeltvers og tolker disse helt separat ut fra opplysninger fra andre vers, jeg bare lurer på hvor sammenhengen da blir av?
  Jeg avslørte også Fahrenheit i samme bok for å gjengi Nostradamus 2 centurie og vers 6 (2.6) to ganger med to ulike tolkninger, forholdsvis side 100 og side 92. Det er ikke tvil om at mennesker som tror at bokforlagene forteller sannheten,vil bli lurt til å tro på oppspinn. Jeg har derfor funnet ut at Finn Kalvik har et poeng i sangen om å tenke sjøl. Men at ting har begynt å skje er der ingen tvil om.

  Montana

  SvarSlett
 2. Jeg legger inn litt mer historikk omkring inkaene, som kanskje kan sees i at noe annet lys enn tidligere antatt? Har også lagt inne noe av min egen oppfatning som du kanskje kan se i lys av andre opplysninger som har manifestert seg.

  I inkaenes fotspor

  “ – Gå hvor dere vil, sa Solen til de to barna sine, og satte dem ned på jorden ved sjøen Titicaca i Andesfjellene i Sør-Amerika. På ferden fikk de med seg en stav av gull. Staven skulle de kaste i jorden hver gang de stanset for å spise eller sove. Der staven forsvant helt, skulle de slå seg ned. Gullstaven forsvant litt sør for byen Cuzco i Perú. Slik oppstod Inkariket, det største riket på det amerikanske kontinentet.”
  Solguden var viktig for inkaene

  Slik lyder en av mytene om hvordan Inkariket oppstod på 1200-tallet. Myter er fantasifulle og oppdiktede historier om guder og helter. Som i faraoenes rike i Egypt stod Solen og solguden i sentrum for inkaene.
  Inkasamfunnet
  Den aller første herskeren vi kjenner til, het Inca Manco Capac. Han giftet seg med søsteren sin. Søsteren var dronning for riket, og fikk tittelen Coya. I myten om hvordan inkariket ble skapt, giftet også de to barna til solen seg med hverandre.
  Folket i inkariket var del av storfamilier. Staten hadde tjenestemenn som holdt nøye rede på hvor stor hver familie var. Familiene fikk det de behøvde av mais, poteter, bønner og tørket lamakjøtt. Ingen måtte sulte, men de fikk heller ikke mer enn det høyst nødvendige. Til gjengjeld måtte folket arbeide hardt.
  I historiene om inkaene fortelles det at de var veldig opptatte av tegn de kunne knytte til ulykke og undergang. Det var jordskjelv som rystet, meteorer som strøk over himmelen, og det sies også at de en gang så månen omgitt av tre glorier – den ene rød som blod, den andre grønnsvart og en tredje som bestod av røyk.
  På grunn av begrenset innleggskapasitet må jeg dele opp innlegget, forts. følger…

  Montana

  SvarSlett
 3. Spanjolene kommer

  Atahualpa føler han får flere tegn på at noe er i gjære. En dag kommer en budbringer med en beskjed som virkelig uroer ham. 180 fremmede menn er gått i land et sted ved kysten! De fremmede har hvit hud og rir på store “lamaer”. Budbringeren kan fortelle at de fremmede hersker over både lyn og torden. Tordnet lar de lyde fra et langt rør, og lynet som farer ut av røret, er i stand til å drepe på lang avstand.
  De fremmede tas vel imot i de fleste byene i inkariket. Noen undrer seg til og med om de hvite mennene kan være guder! En gammel spådom sier nemlig at Viracocha – solguden – skal komme tilbake en dag. Atahualpa sender derfor ut spioner, som forteller at disse høye embedsmennene har en stor fyrste, en som hersker over hele verden. Atahualpa hånler. Aldri har en Inka bøyd seg for en annen fyrste! Det skal heller ikke skje denne gangen! Nei, de fremmede som er kommet til inkaens rike, er nok ikke guder. De er bare vanlige mennesker.
  Og han har rett. Lederen heter Francisco Pizarro og er utsendt av den spanske kongen på jakt etter nytt land. Flokken består av eventyrere på jakt etter rikdom og berømmelse. Først og fremst er de ute etter gull. Pizarro vet at det finnes gull, masse gull, i inkaens rike.
  Gjennom tolken forteller presten om sin gud, og at dette er den eneste rette guden i hele verden. Gud har gjort kongen av Spania til konge og hersker over hele verden, også over inkaen og riket hans. Presten holder fram Bibelen og sier at i denne taler den riktige guden til menneskene. Inkaen løfter opp Bibelen, holder den til øret og lytter.
  – Jeg kan ikke høre at den taler, sier han, og kaster Bibelen fra seg!
  Det er nok til at Pizarro gjør tegn til mennene sine om å løse ild fra kanonene og skytevåpnene. Slaget er i full gang. Men Inkaen og inkahæren rører seg ikke. De er som lammet av skrekk. Før sola går ned, har de 180 spanjolene tatt ledelsen i Cajamarca, og Atahualpa er satt i fangenskap.
  Atahualpa forstår raskt at det er gull og sølv spanjolene er ute etter, og tilbyr en stor sum penger for å slippes fri. Pizarro gnir seg i hendene, og synes forslaget er storslagent. Hver eneste dag kommer indianere med vakre gjenstander av gull og sølv. De kommer fra alle kanter av inkariket; de trenger seg gjennom urskoger, ørkener og over høye fjell med tunge bører av gull.
  Fortsettelse følger…

  Montana

  SvarSlett
 4. Men Pizarro bryter avtalen. I stedet for å slippe Atahualpa fri, dømmer han Inkaen til døden av fire grunner: Inkaen er ikke kristen, han er gift med sin søster, har flere hustruer, og han mistenkes for å ville sende hæren sin mot spanjolene.

  Inkariket står for fall

  Spanjolene holder Atahualpa fengslet i trekvart år. Så en dag bringes han tilbake til torget hvor møtet med spanjolene fant sted. Her står en prest klar til å døpe Atahualpa. Etterpå binder spanjolene Inkaen til en høy påle, og legger et rep rundt halsen hans. Foran øynene på titusener av innbyggere blir den mektige lederen av det enorme Inkariket hengt. Innbyggerne er i sorg og danser sørgende rundt den døde Inkaens kropp hele kvelden og natten etter. Noen av Atahuaplas tilhengere tar på seg oppgaven med å balsamere ham. Men på vei mot byen Quito blir de overfalt, og Atahualpas mumie blir stjålet. Ingen har sett mumien siden.
  Hendelsen i Cajamarca var begynnelsen til slutten på inkariket. Pizarro og mennene hans fortsatte plyndringstokene på jakt etter gull. Vakre templer og bygninger ble ødelagt over hele riket. Men de fikk ikke tak i alt gullet. De siste indianerne som var på vei mot Cajamarca med skatter, stoppet underveis da de fikk vite at Atahualpa var død. Indianerne gjemte gullet i sanden, i skogene eller under steinblokker oppe i fjellene. Der ligger det kanskje ennå.
  Det ble heller ingen lykkelig slutt for de spanske erobrerne, selv ikke med all rikdommen de karet til seg. Presten som døpte Atahualpa dagen han døde, ble tatt til fange og drept av indianerne. De helte smeltet gull ned gjennom halsen på ham. Spanjolene kranglet seg imellom og ble stadig griskere. Spesielt var de uenige om hvem som skulle regjere i Lima, som i dag er hovedstaden i Perú. Francisco Pizarro ble drept i Lima i juli 1541, som hevn for at han fikk kompanjongen og rivalen Diego de Almagro drept tre år tidligere.
  Kampen mellom inkaene og spanjolene varte i nesten førti år til, inntil spanjolene klarte å erobre hele inkariket.

  Forts. følger...

  SvarSlett
 5. Men Pizarro bryter avtalen. I stedet for å slippe Atahualpa fri, dømmer han Inkaen til døden av fire grunner: Inkaen er ikke kristen, han er gift med sin søster, har flere hustruer, og han mistenkes for å ville sende hæren sin mot spanjolene.

  Inkariket står for fall

  Spanjolene holder Atahualpa fengslet i trekvart år. Så en dag bringes han tilbake til torget hvor møtet med spanjolene fant sted. Her står en prest klar til å døpe Atahualpa. Etterpå binder spanjolene Inkaen til en høy påle, og legger et rep rundt halsen hans. Foran øynene på titusener av innbyggere blir den mektige lederen av det enorme Inkariket hengt. Innbyggerne er i sorg og danser sørgende rundt den døde Inkaens kropp hele kvelden og natten etter. Noen av Atahuaplas tilhengere tar på seg oppgaven med å balsamere ham. Men på vei mot byen Quito blir de overfalt, og Atahualpas mumie blir stjålet. Ingen har sett mumien siden.
  Hendelsen i Cajamarca var begynnelsen til slutten på inkariket. Pizarro og mennene hans fortsatte plyndringstokene på jakt etter gull. Vakre templer og bygninger ble ødelagt over hele riket. Men de fikk ikke tak i alt gullet. De siste indianerne som var på vei mot Cajamarca med skatter, stoppet underveis da de fikk vite at Atahualpa var død. Indianerne gjemte gullet i sanden, i skogene eller under steinblokker oppe i fjellene. Der ligger det kanskje ennå.
  Det ble heller ingen lykkelig slutt for de spanske erobrerne, selv ikke med all rikdommen de karet til seg. Presten som døpte Atahualpa dagen han døde, ble tatt til fange og drept av indianerne. De helte smeltet gull ned gjennom halsen på ham. Spanjolene kranglet seg imellom og ble stadig griskere. Spesielt var de uenige om hvem som skulle regjere i Lima, som i dag er hovedstaden i Perú. Francisco Pizarro ble drept i Lima i juli 1541, som hevn for at han fikk kompanjongen og rivalen Diego de Almagro drept tre år tidligere.
  Kampen mellom inkaene og spanjolene varte i nesten førti år til, inntil spanjolene klarte å erobre hele inkariket.

  SvarSlett
 6. Inkaene trodde døde mennesker spredte sykdommer som eksem, vondt i ryggen, epilepsi og blodpest. De var sikre på at åndedragene til de døde fortsatt fantes igjen i lufta.

  Solen, månen og stjernene var også viktige for inkaene. De studerte hvordan stjernene og planetene beveget seg (astronomi), og lagde en kalender som hjalp dem til å bestemme når de skulle så eller plante på markene sine.

  (Min forståelse av Solen, månen og stjernene handler i tillegg til astronomiske konjuksjoner også om en bibelsk drøm Josef hadde for fremtiden, hvor han sa; «Nå har jeg hatt enda en drøm», sa han. «Se, solen og månen og elleve stjerner bøyde seg for meg.» - og i 5.Mos.4.19 heter det så: Og når du løfter blikket mot himmelen og ser solen og månen og stjernene, hele himmelens hær, må du heller ikke la deg forføre så du tilber dem og dyrker dem, for disse har Herren din Gud gitt til alle folkene under himmelen. 20 Men dere har Herren tatt og ført ut av smelteovnen, ut av Egypt, for at dere skal være hans eiendomsfolk, slik dere er i dag.

  – Og i 1.Mos.2.1-2 heter det seg at når Gud hadde fullført hele himmelens og jordens hær, endte vi opp på den syvende dag; Så var himmelen og jorden fullført, med hele sin hær. 2 Den sjuende dagen fullførte Gud det arbeidet han hadde gjort, og den sjuende dagen hvilte han fra hele det arbeidet han hadde gjort.

  – Åp.12. kan berette mer om Josef’s drøm, hvor kanskje Josef selv var den 12.stjerne som de andre 11 bøyde seg for? ; Et stort tegn viste seg på himmelen: en kvinne som var kledd i solen, med månen under sine føtter og med en krans av tolv stjerner på hodet. 2 Hun var med barn og skrek i barselsmerter og fødselsrier.
  3 Også et annet tegn viste seg på himmelen, en stor, ildrød drage med sju hoder og ti horn. På hodene hadde den sju kroner. 4 Halen rev ned en tredjedel av stjernene på himmelen og kastet dem ned på jorden. Dragen stilte seg foran kvinnen som skulle føde, for å sluke barnet så snart det var født.)

  **Machu Picchu – byen som forsvant**
  På slutten av 1500-tallet ble det satt punktum for Inkariket. I hvert fall inntil 1911. Det året dro den amerikanske arkeologen dr. Hiram Bingham til Perú for å lete etter spor etter inkaene. Han hadde lest om hvordan inkaene hadde gjort en siste motstand mot spanjolene ved et sted som het Vilcabamba. Full av eventyrlyst reiste han til Cuzco og startet jakten etter skjulte ruiner. Han klatret opp fjellsider og over skrøpelige broer. Plutselig kom han til en labyrint av ruiner som var dekket av røtter og planter. Her inne i jungelen hadde han funnet Machu Picchu – inkaenes siste by.
  Bingham og medhjelperne hans fant mange gravplasser med skjeletter etter inkaer. Inkaene ble begravet i sittestilling med knærne trukket opp. Likene var gravlagt med krukker, kniver og klær. Arkeologene fant til sammen 173 skjeletter. 150 av disse var kvinner, og det så ut som mange hadde vært rike. En gammel legende i Perú forteller at yppersteprestinnen og de hellige kvinnene, mamacunas, flyktet fra Cuzco da spanjolene erobret riket. Kanskje de hadde kommet til Machu Picchu?
  http://nysgjerrigper.no/Artikler/i-inkaenes-fotspor

  Montana

  SvarSlett
 7. En liten kommentar til mytene omkring inkaene og deres rike...

  TORDEN OG LYN

  Vi finner i kapittelet "SPANJOLENE KOMMER" disse utsagn;

  "Budbringeren kan fortelle at de fremmede hersker over både lyn og torden. Tordnet lar de lyde fra et langt rør, og lynet som farer ut av røret, er i stand til å drepe på lang avstand."

  "Inkaen løfter opp Bibelen, holder den til øret og lytter.
  – Jeg kan ikke høre at den taler, sier han, og kaster Bibelen fra seg!"

  Men i Bibelen står det i 2.Mos.20.18:

  "Hele folket var vitne til tordenbrakene og lynglimtene, lyden av bukkehorn og røyken fra fjellet. Folket så det og skalv og ble stående langt borte."

  Job 36.33:

  "Tordenbrak melder hans ankomst,selv buskapen varsler det når han drar fram."

  Mark.3.17:"Jakob, sønn av Sebedeus, og hans bror Johannes – disse to kalte han Boanerges, som betyr "TORDENSØNNER"

  Esek.1.14:"Skapningene fór fram og tilbake, det så ut som lynet.
  15 Jeg så på skapningene, og se! – det sto et hjul på jorden inntil dem på alle fire sider. 16 Hjulene så ut som de var laget av noe som lignet krysolitt, og alle fire hjul var like. Det så ut som de var laget slik at det ene hjulet var inni det andre."

  Sak.9.14. HERREN skal vise seg for dem,
  hans pil skyte ut som lynet.
  Herren GUD skal blåse i hornet
  og fare fram i en stormvind fra sør.

  Matt.24.27:For slik som lynet går ut fra øst og lyser like til vest, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.

  Montana

  SvarSlett
 8. En liten kommentar til inkarikets mytologi.

  I kommentaren ”SPANJOLENE KOMMER” kan vi lese følgende:

  ” 180 fremmede menn er gått i land et sted ved kysten! De fremmede har hvit hud og rir på store “lamaer”. Budbringeren kan fortelle at de fremmede hersker over både lyn og torden. Tordnet lar de lyde fra et langt rør, og lynet som farer ut av røret, er i stand til å drepe på lang avstand.”

  TORDEN OG LYN

  2.Mos.20.18: ”Hele folket var vitne til tordenbrakene og lynglimtene, lyden av bukkehorn og røyken fra fjellet. Folket så det og skalv og ble stående langt borte.”

  Job 36.33: ”Tordenbrak melder hans ankomst, selv buskapen varsler det når han drar fram.”

  Mark.3.17: ”Jakob, sønn av Sebedeus, og hans bror Johannes – disse to kalte han Boanerges, som betyr ”TORDENSØNNER.”

  Teknisk innretning?

  Esek.1.14: Skapningene fór fram og tilbake, det så ut som lynet.
  15 Jeg så på skapningene, og se! – det sto et hjul på jorden inntil dem på alle fire sider. 16 Hjulene så ut som de var laget av noe som lignet krysolitt, og alle fire hjul var like. Det så ut som de var laget slik at det ene hjulet var inni det andre.

  Matt.24.27: ” For slik som lynet går ut fra øst og lyser like til vest, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.”

  Montana

  SvarSlett
 9. Under Bosniske pyramider kommer vi til et kjent sted som heter Visočicaåsen ved den bosniske byen Visoko, nordvest for Sarajevo, kom i søkelyset til internasjonal presse i oktober 2005, etter et kontroversielt utsagn som hevder at den faktisk er en forhistorisk menneskeskapt pyramide. (Se åsen på bildet – ikke noe småtteri http://no.wikipedia.org/wiki/Bosniske_pyramider )
  Dette bringer oss videre til:
  Atlantisforbindelsen
  Osmanagić, har også publisert under navnet Sam Osmanagich, er forfatteren av boken The World of the Maya som presenterer en global pseudohistorie som involverer Atlantis og Lemuria, og konkluderer: Maya indianerne arvet kunnskapen fra deres forfedre i Atlantis og Lemuria (Mu). Byer ble planlagt og bygget rundt et hovedtorg som alle pyramidene og templene ble vendt mot. De kommuniserte med bevegelsene til solen og banene til andre himmelske legemer… Mange kulturer rundt om i verden, fra India, Sumeria, Egypt, Peru, indianerne i Nord- og Mellom-Amerika, Inkaene og Maya indianerne, kaller seg alle 'Barn av Solen' eller 'Lysets Barn.' Deres forfedre, sivilisasjonene Atlantis og Lemuria, reiste de første templene på energi kraftige punkt på Jorden. Deres viktigste funksjon var å tjene som porter til andre verdener og dimensjoner.

  Montana

  SvarSlett
 10. Under Bosniske pyramider kommer vi til et kjent sted som heter Visočicaåsen ved den bosniske byen Visoko, nordvest for Sarajevo, kom i søkelyset til internasjonal presse i oktober 2005, etter et kontroversielt utsagn som hevder at den faktisk er en forhistorisk menneskeskapt pyramide. (Se åsen på bildet – ikke noe småtteri http://no.wikipedia.org/wiki/Bosniske_pyramider )
  Dette bringer oss videre til:
  Atlantisforbindelsen
  Osmanagić, har også publisert under navnet Sam Osmanagich, er forfatteren av boken The World of the Maya som presenterer en global pseudohistorie som involverer Atlantis og Lemuria, og konkluderer: Maya indianerne arvet kunnskapen fra deres forfedre i Atlantis og Lemuria (Mu). Byer ble planlagt og bygget rundt et hovedtorg som alle pyramidene og templene ble vendt mot. De kommuniserte med bevegelsene til solen og banene til andre himmelske legemer… Mange kulturer rundt om i verden, fra India, Sumeria, Egypt, Peru, indianerne i Nord- og Mellom-Amerika, Inkaene og Maya indianerne, kaller seg alle 'Barn av Solen' eller 'Lysets Barn.' Deres forfedre, sivilisasjonene Atlantis og Lemuria, reiste de første templene på energi kraftige punkt på Jorden. Deres viktigste funksjon var å tjene som porter til andre verdener og dimensjoner.

  Montana

  SvarSlett