Totalt antall sidevisninger

fredag 17. september 2010

Klart til vinter`n setter inn.....Jeg kan ikke huske hva barneboka heter, men den har et så godt budskap i seg, husker jeg.... Den handler om en gjeng med mus som må samle mat til vinteren. Alle arbeider ivrig, bortsett fra den ene lille musa som tilsynelatende ikke gjør noen verdens ting, og alle de andre er meget irriterte på ham. Men saken er, at det lille vesenet arbeider på sin måte... Han samler nemlig farger til vinteren setter inn - slik at han kan ta dem fram å bruke dem når kulda og mørket kommer... Det er årevis siden jeg leste denne fortellingen, men jeg synes den er glimrende! Det er jo det vi er avhengig av (i tillegg til mat og varme, selvfølgelig) - farger - energi!!
Historien dukker av og til opp i hodet mitt, og jeg tenker at det skjer noe med oss nordboere, hvis vi får for lite lys og varme på sommeren. Når vinteren da setter inn, blir veldig mange av oss deprimerte, syke og slappe... Vi har rett og slett "glemt" å ta med oss det som gir energi! Nå tror jeg at det er mange måter å få energi på. Er det lystbetont og gir glede - så gir det energi! Så da gjelder det å ruste seg som best man kan, før vinteren setter inn!
Selv bestilte jeg en favn med ved i går - og den flotte vedhaugen ble hevet av i gården min, men siden kroppen min ikke var helt på stell enda, orket jeg bare ikke tanken på å gi meg i kast med å stable hele denne haugen på plass... Det hadde garantert tappet meg for all energi jeg hadde.... Så... et par grepa karer tok jobben for meg - og da jobben var gjort, var det et vakkert skue bortover... og jeg tenkte med glede på at nå er i hvert fall varmen i hus til vinteren. Så gjelder det bare å samle alle fargene også...

5 kommentarer:

 1. Det er med at få samlet en masse energi til at komme vinteren i møde med Liv, det bliver der garanteret brug for, sammen med alle de former for hygge der kan mobiliseres, og så selvfølgelig brænde, men der kan jeg se at du er velforsynet.
  Et stort knus herfra Danmark og god weekend Liv.

  SvarSlett
 2. Tusen takk for koselig navnedags gratulasjon :o)
  Ønsker deg en strålende flott helg - kos deg masse!!!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 3. Åh, så fint å ha fått ved i hus! Og så kjekke karer som kom og hjalp en ung dame i nød!!!!!!
  Med varme kommer energi - og med sprakende energi kommer gnistrende farger!
  Måtte du få en hel palett av ei helg, kjære du!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 4. Herlige lille musa ;o) Han tenkte på farger mens de andre sanket mat. Tenk hvor glade de andre musene ble da når vinteren kom og de kunne kose seg med hans farger ;o) Herlig bok! Husker ikke hva den heter jeg heller ;o) Kos deg med helgen og høsten.
  Klem fra Gro :o)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hyggelig kommentar, og at du altpåtil valgte å følge meg. Setter veldig pris på det. =D

  Som svar på spørsmålet ditt, skriver jeg sånn dann og vann når det plutselig faller seg sånn. Mannen min har blitt vant til at jeg plutselig iler bort til pc`n fordi det er et eller annet som ramlet ned i hodet som må skrives ned.
  Jeg holder på med en (litt merkelig) bok, men om jeg noengang får ferdigstillt den er det ingen som vet. Ei heller om jeg noensinne kommer til å tørre å gjøre det. Tiden får vise. Jeg er litt sånn "boblete" av kreativitet, så det er prosjekter av alle mulige slag hos meg. Holder akkurat på å rydde opp i uferdige malerier nå. Har en del påbegynte av de også, og utstillingen kunst- og hobbyforeningen holder neste uke setter fart i stumpen gitt. :)

  Jovisst husker jeg musen! Som "gammel" førskolelærer har jeg lest den mang en gang. Mente å huske han het Fridtjof, men da jeg forsøkte google det fant jeg den ikke.
  Tenk å ha litt av begge sider hos denne musen; Snuse inn liv og lyst, og samtidig være beredt på dårlige dager på fornuftig vis. Man trenger litt av begge slag mus. :)
  Farger gir så absolutt energi! Det å virkelig se seg om å ta inn farger og detaljer er gull verdt. Musikk er også energigivende, og jeg bruker det stort når jeg egentlig er temmelig flat. På med høy musikk som gir driv, og jobben er i gang. Deilig. :)
  Har du sett reklamen for reise til Marokko? Den hvor det er en hvit boks som representerer sjelen. Boksen vokser i takt med mannens opplevelser. Den er fiiin. =D

  Ehem.. Lang førstehilsen, men sånn er det når jeg blir engasjert. Nå skal jeg hente en kaffekopp og vandre en liten tur rundt inne hos deg. Mistenker at jeg vil trives så godt her at jeg slår meg til ro. :)

  Mandagshilsen fra Huldra

  SvarSlett