Totalt antall sidevisninger

torsdag 7. august 2014

Høysensitiv

Ti tegn på at du er høysensitiv

    Etter å ha lest linken over, fikk jeg egentlig mange svar på ting jeg har lurt på, ved meg selv...
Fra jeg var liten, har jeg alltid følt meg annerledes enn alle andre. Jeg har alltid observert og følt og tatt inn... På godt og vondt. Jeg har kjent på alle slags følelser, også de som ikke er mine, nær sagt...
 
   I min tidlige ungdom, stengte meg inne på rommet mitt, skrev dagbøker i fleng og hadde brevvenner over hele verden. Det var en spennende verden, den gangen. Min måte å få et pusterom fra omverdenen på. Jeg ante ingenting om meditasjon og yoga, på det tidpsunktet. Ikke det at jeg driver med yoga, nå heller. Men litt meditasjon, er godt for min kropp, sinn og sjel.
   
   Det kan virke som jeg tar inn mer informasjon i en gitt situasjon, enn kanskje mange andre gjør...
Det har vært interessesant, slitsomt, tungt, energitappende... og litt vemodig.
   Etter en intens dag med mye "informasjon" og inntrykk, så er jeg sliten. Trives best med rolige omgivelser rundt meg. Elsker min lille hule med skriving og kreative utfoldelser...

   Jeg er utadvendt, men jeg blir "fort lei" av "mengden med mennesker". Jeg hater egentlig small talk og sladring  - da begynner det å prikke i huden min...
   Jeg liker å se og lytte, bruke sanser. Blir det mye skravling, og for meg "meningsløse ting" , sliter jeg. Jeg hater å gå rundt "å shoppe"... Det er for meg bortkastet tid og energi.
   Jeg kjøper det jeg skal, og ferdig med det...

    Men nå som jeg skal mange dager til København med jobben, må jeg bare ta en del forhåndsregler... Det blir sikkert mye shopping, skravling og "kaos".
Egentlig er jeg veldig spent på turen. Jeg vil observere, ta inn ny kunnskap og nytt påfyll. Jeg vil sitte på en utekafè med et glass hvitt eller en latte - og nyte lyden av de danske vokalene og det pulserende livet i Nyhavn...
   Jeg skal også få med meg to hele dagers dansk fagpåfyll. Det er jo derfor vi skal dit, og det blir spennende. Bare jeg får med meg det de sier... (dansken er ikke alltid like lett å forstå)


     Når det gjelder linken over, så fant jeg ut at jeg oppfyller alle de 10 punktene... så at jeg er høysensitiv, er ikke til å stikke under en stol. Men nå skjønner jeg så mye mer av meg selv, og det fikk meg til å senke skuldrene. Jeg skal lese boka jeg har kjøpt om emnet, etter hvert.

    Jeg føler meg aldri ensom. Har alltid noe å gjøre, fordype meg i, tenke på, reflektere over... Jeg er heldig, sånn.

    Noen andre som har det på samme måten?

Hvis det er noen som lurer, så skal jobben og jeg på foredrag med RAFAELCENTERET i København...

 

6 kommentarer:

 1. Hei! Kjekt at du er på banen igjen :) Jeg trodde først at innlegget skulle handle om "høysnue", hehe, vet ikke hvorfor jeg kom på den tanken. De fleste kan nok kjenne seg igjen i enkelte av de punktene, ofte lever vi jo et indre og ytre liv samtidig, som går litt i hver sin retning. Jeg er ihvertfall ikke glad i å shoppe, men det er muligens en manneting, kombinert med en liten dose miljøbevissthet. Men så synes jeg det er vel så trivelig å omgi seg med kjente ting, enn en masse nytt. Kos deg i København, det blir helt sikkert trivelig uansett hvor mye du forstår av det som bvlir sagt, hehe :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Kreatur! Takk for ditt innlegg! Flott å være på banen igjen - og så får man være som er... take it or leave it... Lurer fælt på om du har tatt "spranget"... skrivespranget... Skal titte innom deg nå (ingen høysnue her!)
   - og ja, det blir nok fine dager i Køben!

   :-) Fin dag til deg!

   Slett
  2. Jeg er ikke spor overrasket. Mange virkeligt kreative mennesker, sansende mennesker er højsensitive eller som vi kalder det, særligt sensitive. Og jeg er en af slagsne, det har jeg vidst længe, jeg har læst om det, hørt om det og tager efterhånden mine forhåndsregler. Jeg kender mig igen i det, du skriver - om at få så mange indtryk og impulser, at jeg bare må trække mig tilbage og fordøje dem. Til gengæld kan jeg jo mærke og sanse ting, som andre slet ikke lægger mærke til. Om det er i mennesker eller i omgivelserne. OG det er jo også derfor, at vi er så gode til at skrive om det. Vi gør noget med det, det sanselige.

   Så egentlig ser jeg det som en fordel. Bare vi tager vores forholdsregler og passer på os selv! :)

   Så du skal til København. Sjovt at I kalder det Køben, det gør vi aldrig! ;) Og det er jo min fødeby. Det lyder som om, at du har et stramt program, ellers havde det jo været hyggeligt at mødes med dig.

   Klem herfra

   Slett
  3. Heiii! Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette innlegget. Det gjorde godt. Og jeg vet jo at jeg føler meg veldig beslektet med deg - og at vi forstår hverandre ganske så godt, vi skrivende mennesker... Misunner deg litt at du bor ute på landet - tror det hadde vært veldig sunt og godt for meg. Når det er sagt, bor jeg veldig bra til, kan sitte usjenert både her og der... Og ja, vi sanser myyye vi høysensitive mennesker...

   Ja, det hadde vært utrolig moro om vi hadde kunne møttes, Lene, når jeg kommer til København... Men det blir nok et stramt program, som du selv skriver, - selv om jeg og fem andre drar dagen før de andre... Da får vi litt mer ut av dagene på "egenhånd"... (jo, vi kaller hovedstaden deres for Køben, av og til.... :-) )

   Stor klem fra meg

   Slett
 2. Jeg kjenner meg selv veldig igjen i de beskrivelsene, og det overrasker meg ikke at du gjør det, Liv Hege. Selv om jeg ikke kjenner deg personlig, er det slik jeg har fått inntrykk av at du er. Kreativ, åpen, en som sanser andre mennesker mer enn de selv gjør. Kanskje er det et trekk ved kreative mennesker, dette at man "tar inn" andres energi? På godt og vondt?

  Det gikk et lys opp for meg også, da jeg leste denne linken i fjor en gang. Ikke fordi jeg nødvendigvis trenger å putte meg selv i en bås, men fordi det hjelper meg til å ta hensyn til den jeg egentlig er. Etter at jeg fikk hjemmekontor, har disse trekkene faktisk kommet tydeligere frem. Jeg blir mer sliten av andres "støy" nå, enn før. Før var jeg kanskje sliten, men tenkte aldri over at det var på grunn av andre mennesker. Jeg trakk meg bare tilbake...

  Uansett er det alltid interessant å lære noe om seg selv - og å se at også andre der ute har det på samme måte. Du ville nok ikke vært i stand til å skrive så bra om du ikke var sensitiv... :)
  God tur til København, en vakker by!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heii! Tusen takk for dine ord, Lill-Karin! De gjorde godt.. Føler at du kjenner meg. Tror du nok du kjenner meg bedre enn folk som "tror de kjenner meg"...
   Du er nok i denne "båsen" du også, ja... som du skriver, så trenger vi ikke en "bås", men ting blir så mye lettere, da.. ta forhåndsregler, rett og slett.
   Jeg elsker å sitte ved mitt hjemmekontor, jobbe uforstyrret og på min måte. Snart er det tilbake til hverdagen og 50 kollegaer og masse unger... Liker jobben min, men elsker skriving og kreativitet i rolige omgivelser mye mer. Sånn er det bare..

   Godt å vite at vi er en gjeng som forstår hverandre. Og ja, vi kan skrive som vi gjør, fordi vi senser som vi gjør...
   Gleder meg til å ta inn alt som betyr noe for meg i København! Ja, det er en vakker by.

   Klem fra meg

   Slett