Totalt antall sidevisninger

fredag 30. desember 2011

Året 2011

Så var det på tide med en aldri så liten oppsummering av året som har gått... Kanskje mest for min egen del... Det har vært et meget begivenhetsrikt og spennende år, synes jeg... Det startet med at jeg ble samboer med verdens beste kjæreste, og det var også det beste som kunne skje. J
På vårparten skrev jeg bortimot 100 sanger og taler, og gjennom vinteren og våren skrev jeg i tillegg på to bokprosjekter.
I mars fikk jeg lov til være ”belønning” for en 2. klasse som hadde vært flinke til å lese over tid. En iskald mars-kveld dukket jeg opp og leste for en haug med spente barneøyne og - ører i gapahuken deres. Sånt varmer en barnebokforfatter, og det var ekstra moro at lokalavisen stilte opp.

Da sommerferien inntraff, innledet jeg ferien med å ha to boklanseringer på en helg.
17. juni kom jeg med min fjerde bok i Mikkel-serien; ”Mikkel og Aurora hjelper naturen”, og dagen etter var lanseringen for lydboka om Foffa,- som jeg laget i samarbeid med Foldvik gård og musiker Per Arne Strandbakken. Dvs. at jeg hadde rammer å forholde meg til, siden alt omhandlet dyrene på Foldvik gård, men det var min historie jeg kom med, og det var jeg som leste inn historien i studioet til Per Arne.
Dette var et meget morsomt, men ganske krevende prosjekt. Resultatet ble lydboka:
Oki donki! Har du sett på maken, Foffa, han tar saken”.
St. Hans aften forlovet jeg meg med verdens beste, og sammen dro vi på en to ukers kjempeherlig tur til Kreta. Vi hadde 14 fantastisk varme og flotte dager, og på turen traff vi et norsk par som vi fikk veldig god kontakt med, og som vi nå setter stor pris på å ha som venner.

På slutten av sommeren fikk vi være med på det mest romantiske bryllupet jeg har vært med på – nemlig bryllupet til min venninne og forfatter Anita Berglund og hennes Jim. Siden jeg var så heldig å få følge hennes kjærlighetshistorie helt fra starten av (for her gikk alt unna på et år) – så var det helt utrolig flott å være tilstede på bryllupsfesten deres!

I løpet av forsommeren og sommeren jobbet jeg som språkvasker for et forlag – og jeg språkvasket 13 forskjellige bøker, før jeg la den jobben på hylla. For en stund i hvert fall. Det var en meget lærerik erfaring for meg, og jeg håper språkvaskingen er med på å gjøre meg til en ennå bedre forfatter. På sikt...

På Barnas Dag – midt på sommeren – ble jeg spurt om jeg ville lese fra lydboka om Foffa inne kjøpesenteret i sentrum. Jeg leste fra fortellingen min, mens selveste Foffa satt ved siden av meg og fulgte med. Mange barn hadde funnet veien inn i lokalet, og det var moro å få være med på.

Høsten ble en rolig tid, for jeg trengte å roe meg litt ned etter språkvask og boklanseringer.
Jeg skrev kun noen historier for bladet ”Magic magasin” og et par noveller.
Hele året har jeg blogget og jeg har fått massevis av nye bekjentskaper gjennom ”Blogglandia” ,- noe jeg setter stor pris på. Det er en stor glede å få lov til å skrive ned tanker, erfaringer og kommentarer – og det varmer stort å få tilbakemeldinger fra kjente og ukjente.

I tillegg til alle skriverier, har jeg jobbet 100% som lærer/spesialpedagog på mellomtrinnet på en spesialskole. Jeg jobber mye med kommunikasjon – tegn til tale, blant annet – noe jeg synes er veldig spennende.
Denne julen tilbrakte min forlovede og jeg på sydligere breddegrader – nemlig på Fuerteventura, og det var bare deilig avslappende!

Nå er året tilbakelagt,- et spennende, innholdsrikt år. Nå er det et nytt, blankt år som ligger foran. Mulighetene ligger der. Jeg må si til meg selv at jeg må lukke øynene for begrensninger, dårlig selvtillit og andre negative ting.

Tusen takk til alle dere som har fulgt meg dette året, og for alle tilbakemeldinger og gode vennskap jeg har fått. Jeg ønsker dere alle ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!
Følg hjertet deres, og gjør det som gjør dere godt!

7 kommentarer:

 1. Ingen tvivl om at 2011 har været et spændende og skelsættende år for dig. Spændende at se hvad 2012 fører med sig. Det er altid sitrende nervepirrende og dejligt, når et helt nyt år nærmer sig. Blanke sider. Og er det ikke i grunden sådan, at vi selv skaber vores år? Ved at have fokus på, hvad vi ønsker os og ved at at nyde de små øjeblikke.

  Jeg ønsker dig et lykkebringende og skrivende nytår. Glad for at du er min ven. Klem.

  SvarSlett
 2. Takk for fin kommentar inne hos meg!
  Dette var en spennende blogg som jeg skal utforske nærmere;)

  Ha en fin nyttårfeiring!
  :)

  SvarSlett
 3. For et spennende år du har hatt og så fint at jeg kan få vere med deg her på blogglandia. Ønsker deg et spennende og fantastisk år og håper du får oppfyllt alle dine drømmer:-)) Klem

  SvarSlett
 4. Dit bekendskab herinde fryder mig utroligt meget Liv, hvor har det været et spændende og begivenhedsrigt år for dig, jeg kan godt forstå at du lige trækker lidt i bremsen Liv, der skal altså være tid til optankning ogs¨.
  I kærlige tanker, godt nytår.

  SvarSlett
 5. Heisann

  Ser ut som du har hatt et flott år!!
  Har lyst å lese det du har skrevet jeg....
  Ellers ser jeg at vi har lik smak når det gjelder bøker:o)
  I januar var jeg heldig å få en jobb på det kommunale biblioteket her...en jobb som jeg elsker!
  Tenk å få jobbe med hobbyen da ??

  godt nyttår ønskes deg :o)

  SvarSlett
 6. Godt nytt år, Liv Hege! Takk for følget så langt. Jammen har du litt av en liste bak deg. Tenker neste år blir like innholdsrikt. Klem til deg. Kos dere i kveld og alle kommende dager...

  SvarSlett
 7. Du har hatt et aktivt år, med full jobb og alt det andre ved siden av! Har du vurdert å gå ned i stilling for å få tid til mer skriving? Eller trives du slik det er? Av og til jobber man best under press, har jeg funnet ut. Andre ganger er det god tid og ro som skal til. Skriveyrket er en underlig prosess...

  Jeg gleder meg til å følge deg videre i 2012. Og jeg gleder meg over å ha blitt "kjent" med deg!
  God klem fra Lill-Karin.

  SvarSlett