Totalt antall sidevisninger

torsdag 6. februar 2014

Ord er ikke bare ord...

   Som skribent og forfatter, er jeg naturlig nok opptatt av ord.
Ord er ikke bare ord. Et ord gir assosiasjoner. Et ord gir dybde, mening, følelser... Og to ord som beskrive det samme, kan gi meg totalt forskjellig assosiasjoner og følelser om den samme tingen.
Jeg skal gi dere noen eksempler på hvordan jeg tenker.


   Ordet "rom" - synes jeg er kjedelig. Da ser jeg for meg et "A4-rom", ikke stort, ikke lite. Ikke noe spesielt i det hele tatt. Men leser jeg ordet "værelse", blir rommet noe helt annet for meg med en gang. Ordet gir liksom mer tyngde, rommet blir større, og selvfølgelig litt mer høytidelig. Det henger lange gardiner der, og sengen har flott sengeteppe... For når ordet værelse blir nevnt, så tenker jeg jo at det er et soverom. Det er en seng der.
   Ordet "kontor" synes jeg er gørrkjedelig... Det gir meg assosiasjoner til fargene grått og brunt, det er rutinepreget, kjedelig, har praktiske møbler, lite design, lite kreativitet, lite humor... (dette henger selvfølgelig igjen fra gammelt av)
   Men når jeg leser ordet "arbeidsværelse", så får ordet en helt annen betydning for meg. Dette er ikke et ord som brukes mye i dag, men det brukes. Jeg leste det senest i går. Det gir meg assosiasjoner til ro, trygghet, arbeidsvilje, arbeidsmoral, forfattere, kreativitet, pågangsmot, drømmer...
    Nå får jeg meg liksom ikke helt til å si at "Nå tar jeg meg en tur inn på arbeidsværelset mitt"... Det høres unektelig veldig rart ut hvis jeg skulle ha sagt det. Men det jeg sier er: "Nå tar jeg en tur inn i skrivestua mi!" Skrivestue er nemlig et godt ord for meg - det gir meg glede, kreativitet, mangfold, drømmer - for det er jo nettopp i dette rommet, i dette værelset, i denne skrivestua at jeg får utløp for alle mine tanker, ord og skriverier, som igjen blir til diverse tekster...


   Og når det er sagt, så må jeg si at den store drømmen min er å skrive på heltid... Sånn er det bare!


(Jeg klarer ikke lenger å legge til bilder... de nekter å legge seg inn)

2 kommentarer:

  1. Hei på en søndag! Er enig i mye av det du skriver her, jeg synes også at ordet værelse gir et helt annerledes sus enn rom. Og skrivestue høres mye mer kreativt ut enn kontor, ja, som jeg kanskje heller forbinder med kjedelig administrasjon, som regnskap og mer forretningsmessig korrespondanse. Skrivestue blir dessuten mer personlig, i motsetning til f.eks. kontorfellesskap. Men siden så mange av oss jo er mobile, og egentlig bærer hele kontoret med seg i mobil eller laptop, endres vel bruken av disse ordene også etter hvert. Foreløpig har jeg verken skrivestue eller kontor, men håper det endrer seg snart!

    God søndag!

    SvarSlett
  2. Hei på deg! Takk for hyggelige ord fra en annen skribent! Skrivestue er bare et must for skrivende mennesker. Jeg simpelthen digger min skrivestue - her har jeg den roen og de tingene jeg trenger for å utfolde meg kreativt på tastaturet. Det blir spennende å følge deg - om du tør å hoppe av din trygge jobb for å satse på skriving. Jeg drømmer om det samme, men tør ikke enda. Søkte om tre måneders permisjon fra jobben for et par år siden, for å sitte og skrive i strekk, men fikk avslag. Det var skuffende... så vi får se hvor ferden går videre. Skriver gjør jeg. Men tror kanskje du er tøffere og tør å hoppe!
    Fin søndagskveld til deg!

    SvarSlett