Totalt antall sidevisninger

søndag 19. januar 2014

Vinterens skriveprosjekter

   Godt nytt år, alle lesere!
Beklager min lange stillhet men noe er galt med bloggen - eller innstillingene, derfor har jeg ikke kommet inn på den, før nå... og jeg klarer fremdeles ikke å få lagt ut bildene mine. Men jeg jobber med saken!


    Men nå har januar virkelig tatt vinterdrakten sin på. Tykk og helhvit. Og det ser ikke ut til at den har tenkt å ta den av seg på uker og måneder.
Det er bare å gjøre som januar - kle seg tykt og godt. Tulle seg inn i varme klær - både ute og inne.
  
Litt oppsummering; Jeg kom til finalen i Årets krim (LIV forlag) - dvs. at jeg kom blant de 10 beste av 98 innsendte bidrag - men så røyk jeg ut på målstreken, i år som i fjor...
Sånne tradisjoner kan jeg godt styre meg for... men å komme til finalen to år på rad, må vel også bety at jeg har noe å fare med...
  
Ellers har jeg opprettet en forfatter Facebook-side i mitt navn. Der legger jeg ut glimt fra mitt forfatterliv, litt om mine tekster og litt om andres prosjekter - samt at jeg legger ut en konkurranse i ny og ne - for dem som liker min. (så sjekk gjerne - og lik gjerne)


    Jeg vil skrive litt noveller til ukeblader og magasiner dette året - jeg kjenner jeg er i modus for det, og jeg har tenkt å begynne med det samme!
  
   Ellers kan jeg røpe at jeg er i gang med å skrive på et barnebokmanus. Og for å være ærlig så kjenner jeg at jeg ikke orker tanken på å måtte forhåndsselge en haug med bøker en gang til... Derfor har jeg noen tanker om hvor jeg vil sende manuset, så får jeg ta det der i fra.
 
Men først må jeg gjøre det jeg liker aller best; skrive manuset, fullføre det!
  ... Det å veksle mellom å skrive fakta og fantasi er vanvittig herlig og befriende. Leke med ord og setninger... Finne fram gullkorn som mine elever har sagt, og bruke dem i mine tekster, er bare helt digg...
Gå inn i en verden som bare er min... og når det sagt; der er det ikke vinter...
  

2 kommentarer:

  1. Hei! Fin blogg du har, her kommer jeg tilbake for mer :) Ser du vil satse på noveller til ukeblader etc, og jeg ble litt nysgjerrig på hvordan du går fram? Sender du bare inn et par noveller uten at det er avtalt, eller bør man ha etablert kontakt på forhånd? Jeg grubler og vurderer litt, og ser at uansett hva skrivingen min skal fokusere på, blir det nødvendig med noen inntektsbringende prosjekter innimellom som det ikke tar 4 år å gjennomføre, he-he. Og så gir jo det å fullføre noe en god følelse. Stå på!

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for hyggelige ord fra deg! Beklager min stillhet, men som du skjønner så er det noe galt som jeg ikke finner ut av. Mulig det er nettleseren. Jeg klarte å skrive nå, men jeg får ikke lagt ut bilder.
    Som svar til ditt spørsmål: Bare send inn noveller til ukebladene, men det er lurt å sjekke ut hvilke blader som ønsker hvilke sjangre. De er kresne og de tar ikke hva som helst. Jeg kan svare deg nærmere på ting hvis du lurer, send gjerne en mail. Du behøver ikke å avtale noe på forhånd. Mitt råd er: skriv! Du tjener ikke stort på å utgi bøker, hvis du ikke komme opp med en bestselger umiddelbart...
    Lykke til!

    SvarSlett