torsdag 2. februar 2012

Ord og forfattervenninner

Bokstaver. Ord. Setninger. Bok. Bøker...

Tenk, at jeg har dette til felles med så utrolig mange mennesker. Interessen for det skrevne ord. For å lese. Og for å skrive.
Det er ikke veldig lenge siden jeg ikke kjente noen andre som hadde en lidenskap for å skrive. Nå kjenner jeg mange, har kontakt med mange, og jeg har møtt mange.

Og dette sosiale mediet som kalles "Blogglandia" har gitt meg muligheten til å komme i kontakt med utrolig mange likesinnede, flotte mennesker. Noe jeg setter utrolig stor pris på.

Gårsdagens innlegg gjorde til at jeg fikk enormt mange henvendelser både på bloggen, på mail og på Facebook. Det var tydelig at jeg traff mange der - for mange av oss ønsker å få utgitt det vi skriver. Jeg setter stor pris på at vi kan dele skrivetips, ord og vendinger med hverandre. For ikke å snakke om å kunne gi hverandre tips om hvor vi kan sende inn våre historier, noveller, dikt og manus...

I går bet kulda skikkelig. 10 blå bet seg fast, og det var ikke moro å bevege seg ute mer enn jeg måtte. Men jeg skulle på kafè. Jeg skulle treffe min gode forfattervenninne.
Det var kaldt i kafèen også. Tror de sparte på varmen... Hørte hun sa at hun frøs veldig, hun som stod bak disken også.
Men vi to snakket oss varme - innimellom munnfuller med Cæsar salat, vann og kaffe.

Vi snakket om manus og sjangre, om bøker og om kjærlighet. Vi snakket om alt som venninner snakker om...
Det er spennnede å følge med hva hun skriver på. Hvordan hun skriver og om skriveprosessen hennes. Det er Anita Berglund, jeg sikter til. Krimforfatteren.
Gleden min ble stor da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å lese igjennom manuset underveis. Korrigere, språkvaske, gi tilbakemeldinger... Og ja... det vil jeg gjerne!

Jeg har språkvasket en del manus, men jeg har aldri språkvasket manuset til noen jeg kjenner. Og denne gangen til en venninne... men det kan bli spennende! Klarte ikke si nei. Tenk, å få lese en krimbok mens den blir til, da... åh... Hun er ikke klar til å sende den til meg ennå, men det kommer, når det kommer...
Det var forøvrig "hun som drepte Liv Hege i sin første bok", "I fritt fall"... (men da kjente hun meg ikke!)

7 kommentarer:

 1. Så spennende å få et blodferskt manus til gjennomlesing!
  Skikkelig artig å høre om noen som sitter og skriver som du...og som kjenner "reglene";)
  Ha en god ferd mot helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Hehe, nå fikk jeg meg en god latter av den siste setningen der...sorry altså, men det var jo litt festlig, men takk og lov at hun på den tiden ikke kjente deg ;) fra spøk til alvor - så utrolig fantastisk at du får brukt enda fler av dine gaver og evner, denne gang for en venninne. Det må være utrolig spennende og en ære å få lov til å være med på noe sånt. På den annen side, jeg kan tenke meg din venninne syns det er en ære at du takket ja :) Det er det all grunn til - du er virkelig noe for deg selv. Jeg gir meg ende over hvor du får alt fra, av gode ord, lure tanker og idèer - og som alltid så inspirerende og oppmuntrende. Dette var gøy og hyggelig - og det forundrer meg ikke det spøtt at du fikk masse tilbakemeldinger på siste innlegg. Herlig. Stå på :)) klem og god helg (snart er det jo helg, hurra!) fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk, Spirea for dine fantastiske ord! Jeg blir jo litt stum, da... men tar ordene til meg, det skal du vite.
   Det er viktig å bruke sine evner og egenskaper, tenker jeg. Og så er det viktig å omgås de som gir god energi!
   God helg og nyt den! Klem fra meg

   Slett
 3. Takk for hyggelig kommentar hos meg :)
  Så spennende å få være med på en slik prosess. Jeg elsker krim. Nå ble jeg nysgjerrig på Fritt fall. Den skal jeg få lånt på biblioteket. Er barnebøkene dine å få tak i på biblioteket? De ser fine ut.
  Akkurat nå leser jeg Norwegian Wood. Anbefalt av datteren min. Det er virkelig til stor glede når barna arver litteratur-interessen.
  Ha en fin kveld.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du burde lese bøkene til Anita Berglund -Fritt fall og Midtvintermørke!
   Mine bøker finnes på noen bibliotek (det spørs hvor du bor) - ellers er de å få tak i på bokklubben.no
   Jeg blir jo veldig glad når noen etterspør mine bøker!
   Bøker er en stor berikelse for dem som elsker å lese. Og det er fantastisk å kunne skrive ned historier. Det er det beste som finnes!
   Takk for flotte ord fra deg!
   Ha en flott fredag! :-)

   Slett
 4. Det må vere ein styrke å kjenna så mange som deler same interessa som deg! Foreløpig kjenner eg ikkje så mange, men skal vere med på eit skrivekurs i neste veke, blir interessant! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så spennende med skrivekurs, Kristin!!! Kos deg og lykke til!
   Klem :-)

   Slett