lørdag 18. februar 2012

Hvorfor skriver du?

Jeg får mange spørsmål rundt skrivingen min. Noen lurer på hva jeg skriver, hvorfor jeg skriver, når jeg skriver og om når jeg får inspirasjon til å skrive. Andre spør om det er slitsomt å skrive, om det er en hobby å skrive og om det er gøy å skrive...

For det første; Jeg skriver fordi det er det beste jeg vet! Det er en lidenskap, en drivkraft i meg...
Jeg skriver fordi det er gøy, givende, energifylt, spennende og nesten litt altoppslukende til tider...

Det jeg skriver, skriver jeg fordi jeg har lyst til det! Rett og slett!

Hvorfor skriver du barnebøker? har noen spurt meg om.
Jeg skriver barnebøker for jeg synes det er skrekkelig moro! Jeg jobber med barn til daglig - har gjort det i 24 år, og jeg er veldig opptatt av barns tanker, atferd, utsagn og samspillet dem i mellom.

Hvorfor gidder du å skrive noveller? spør andre.
Jeg skriver noveller for her kan jeg kaste meg ut i hvilket som helst tema og sjanger! Jeg kan leke med ord, stemninger og situasjoner. Den sjangeren er bare så befriende og moro å skrive (og vanskelig) - og den er aldri lang. Jeg liker å skrive akkurat den novellen som faller inn i hodet mitt - og så ser jeg hvor (eller om) den kan passe å sende inn til et ukeblad

Men hvorfor skriver du sanger og taler, da? spør andre igjen.
Jeg skriver sanger for det er veldig moro, ingen sang er lik, og det er veldig fort gjort! Dessuten er det veldig spennende å møte så mange forskjellige mennesker (noe som igjen kan sette meg på andre skriveidèer...)

Så til alle som fremdeles skulle lure... Jeg skriver fordi jeg har lyst, når jeg har lyst, og jeg skriver det jeg har lyst til! ... og det kan også være andre ting som; dikt, blogg, overnaturlige historier og andre skriverier. Altså; fordi jeg har lyst!

10 kommentarer:

 1. Også skriver du bra også da .. :o)

  Selv har jeg en million tanker i hodet - idèer til både det ene og det andre .. men alltid når jeg er på steder hvor jeg ikke har anledning til å skrive. Innen jeg får tak i penn og papir - eller pc'n .. så har mesteparten forsvunnet. Tenker mange ganger at jeg skulle hatt en slags båndopptaker på tankene mine .. hihi .. DET hadde vært kjekt .. eller???

  Ha ei fortsatt flott helg - klem!

  SvarSlett
 2. Jeg skriver også fordi jeg har lyst..Jeg har alltid skrevet. Bloggen har vært fin for meg. jeg har alltid lagt alt jeg har skreve til et godt sted..bloggen er på en måte meg som "kommer ut av skapet"
  :-) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for dine refleksjoner rundt skrivingen, Bente!
   God helg til deg også!

   Slett
 3. En båndopptager hadde ikke vært så dumt, nei... Men en liten notisbok og en penn er ofte til god nytte. Noen stikkord, og vips... så er idèen ikke glemt! :-)

  .. og tusen takk for hyggelige ord om skrivingen min! Sånt varmer, vet du!
  Fortsatt fin helg til deg også! Klem

  SvarSlett
 4. Dette var gøy å lese! :) Jeg har lurt på noe av det samme, hvorfor skriver folk, og hvorfor velger de å skrive om akkurat det? Interessant syns jeg.
  Jeg tror man velger det man vet man er god på å formidle, og det som man brenner litt ekstra for :) Uansett, du er en herlig skriver - og det må du fortsette med.
  Så ønsker jeg deg en god helg - og jeg sender deg en mail snart. Klem til søte du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du likte innlegget, Spirea! Jeg tror absolutt at det er noe i det du sier - det man er god til å formidle, det er man også litt god til... Tusen takk for dine gode ord.
   Ha en flott fastelavenssøndag - og jeg ser fram til mailen fra deg!
   Klem! :-)

   Slett
 5. Det er så gjevande å skriva på alle måtar. Og i tillegg til at det er godt for ein sjølv å få sett ord på ting, leika seg med ord, eller oppdaga nye sanningar ved hjelp av ord, er det spesielt godt å sjå at ein kan gjere noko godt for andre med orda sine! Klem og god laurdagskveld til deg:)

  SvarSlett
 6. Takk for dine gode refleksjoner, Kristin. Du er jo supergod til å formidle dine tanker i vakre dikt... Håper gårsdagen gikk fint for deg!
  Klem og god fastelavenssøndag til deg

  SvarSlett
 7. Fint innlegg, som setter ord på mange av de samme tankene jeg har. Jeg skriver også først og fremst fordi jeg har LYST, men det er kanskje også et BEHOV? Jeg har de siste årene kjent mer og mer på behovet jeg har for å skrive. Det er inspirerende å kjenne at man får ting til, og at lysten til å skrive blir større og større.

  Jeg tror også jeg skriver fordi jeg har så mange historier i hodet. De vil ut, på en måte.. Og enkelte karakterer blir nesten levende for meg, de dukker opp til stadighet og lurer på om jeg ikke skal "bruke" dem i skriveriene mine. Artig!

  Hurra for ordene, hurra for skrivelysten og hurra for blogglandia som gjør at vi kan utveksle tanker og inspirasjon!
  God klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaaa, vi har helt klart et BEHOV for å skrive, Lill-Karin! Selvfølgelig har vi det... :-)
   De mange historiene som presser seg på og vil ut... hvor kommer de fra? Jeg er så enig i det du skriver, kjenner meg så godt igjen. Takk for dine gode ord! Ja, hurra for skrivelysten og også for blogglandia!!

   God klem til deg

   Slett