lørdag 11. februar 2012

Iskyss

... Vinteren kan være iskald, snøfull, glatt og helt forferdelig. Jeg har aldri vært noe vintermenneske, og kommer aldri til å bli det... Men jeg er jo ikke blind for alt det vakre...
Snøen på trærne, de glitrende snøkrystallene i ubrukt snø. De lange, glinsende istappene, lyden av snø som har blitt til rennende vann som drypper... Lyden av fottrinn i kram snø...
Det er vakkert.... Veldig vakkert!


Her om dagen, fant jeg ut at vi skulle helle vann i forskjellige plastemballasje, i kunst og håndverkstimene, etter at vi hadde gjort ferdig andre ting.
Elevene fikk blande vannmaling i vannet - og så satte vi alt ut i snøen i et par dager. Og vips!... Så ble alt forvandlet til vakre isdrops...
Og snøen ble til en fargerik skulptur fylt med store isbiter i forskjellige farger. Morsomt, enkelt og litt anderledes! Det ble en kul avslutning i siste timen på fredag! Og jeg ble så inspirert av dette vakre, røde iskysset... Fargespillet i isen gav god energi, helt enkelt

8 kommentarer:

 1. Så fint og sikkert mykje flott ein kan få ut av slikt materiale - gav meg ein ide i forhold til neste gang eg skal lage islykt:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Mye fint man kan lage med former, maling og vann - i kulda! Flott at du fikk ide til islykt! Nyt søndagen!
   Klem

   Slett
 2. Kreativt! :) Men det er vel sånn du er, ikke sant? ;) Veldig fint, og jeg fikk også idèer til fine lyslykter....Forøvrig er jeg som deg, ikke veeeldig begeistret for vinteren akkurat, men det ER jo vakkert når alt er hvitt, og snøkrystallene brer seg over smårutete vinduer...og istappene henger. Nydelig, men aaaltfor kaldt ;) hehe....jeg drømmer om sommer og lysere kvelder. God helg til deg skjønne du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, jeg er nok kreativ på mange måter, Spirea: Jeg elsker å skape! Flott at jeg gav deg ideeer til fine lyslykter! (se ev. den andre bloggen min for flere ideer - http://tipsogsmaanips.blogspot.com)
   Og nå nærmer våren seg med stormskritt! Herlig!
   Ha en flott (morsdags)søndag!
   Klem til deg

   Slett
 3. Så stilig! Har leika med tanken på å mala snøen med vannmaling, det går også an, sant? Ha ein fin laurdagskveld!

  SvarSlett
 4. Ja, vannmaling i snøen er også en flott aktivitet! Herlig med farger i alt det hvite! Enkelt, morsomt og billig! (og miljøvennlig med vannmaling)
  Ha en flott (morsdags)søndag!

  SvarSlett
 5. Lek med snø og lek med farger .. kan jo ikke slå feil :o)

  Jeg er nok heller ikke noe vintermenneske .. men det gir en i alle fall tid til å savne vår og sommer - blomster og gode lukter .. også er det jo helt greit å være inne med koselige aktiviteter og levende lys :o)

  Håper du har en fin helg .. stor klem til deg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lek med farger kan liksom aldri slå feil, synes jeg!
   Klem tilbake til deg, Toril! :-)

   Slett