torsdag 16. februar 2012

Min novelle i månedens KULT

Som noen av dere vet, så elsker jeg novellesjangeren. Alle slags typer noveller - ukebladnoveller og de mer litterære. Når jeg har lest en novelle som er skikkelig god, kan den sitte i meg i lang tid etterpå. Den tar bolig i meg, og blir...

Av og til vil ikke mine egne noveller helt slippe taket heller - og det er en del av dem som jeg sender i fra meg - i håp om at noen andre også liker dem... (mange av mine noveller har jeg ennå ikke sendt fra meg, men jeg leker med en idè om jeg kanskje kan samle dem sammen til noe... Jeg tygger på saken...)

I hvert fall... i månedens KULT (Vestfolds ledende kulturtidsskrift) finner dere novellen "Overfallet" som er skrevet av meg. Det er alltid utrolig morsomt å se sine egne tekster på trykk. Det gir et enormt kick og en varm glede... (og en aldri så liten stolthetsfølelse)

Selv skriver jeg noveller på forskjellige måter. Noen ganger elsker jeg å male med ordene, - skildre og beskrive en stemning og en situasjon. Andre ganger fatter jeg meg i korthet, men liker å pakke det litt inn, overraske...
Det er det som er så spennende med noveller - man vet aldri hvor det bærer hen...
For de av dere som har tenkt å lese KULT - kos dere gjerne med... "Overfallet"... :-)

8 kommentarer:

 1. Det er en spændende genre, som jeg ikke har leget med endnu. Men det kommer! ;) Jeg pusler med en roman (faktisk flere) og skriver artikler.

  Og du er flink, Liv Hege, det må være fantastisk at se sin novelle på tryk. Og en novellesamling, det ville da være noget! Glæder mig til at læse! :)

  Klem.

  SvarSlett
 2. Ja, noveller er en utrolig spennende sjanger, Lene! Du bare mååå prøve deg på den sjangeren! Oi, holder du på med flere romaner... aj, aj... jeg gleder meg til å lese!!

  Tusen takk for dine gode ord! Ja, det er helt fantastisk å se sin egen novelle på trykk. Det er som å se seg selv litt utenifra... på et vis... Og en novellesamling hadde vært kjempeKULT og fått til... :-)

  Klem!

  SvarSlett
 3. Så flott!!..og så herlig at du har fått utgitt en novelle der!
  Tror ikke du har ordbekreftelse på, takk og lov;)
  Jeg har ennå ikke greid å "save" deg til blogglista mi, har skrevet til blogger, så håper dette ordner seg snart..
  Ha en fin ferd mot helg, klem fra mæ...som også skal ha vinterferie til uka;)

  P.s her er det ordbekreftelse, så nå skal jeg prøve å tyde..

  SvarSlett
 4. Hei Tovepia! Jeg skjønner ikke hva jeg skal trykke på for å få bort den ordrebekreftelsen... Jeg trodde det var under kommentarer i innstillingene, men jeg finner ikke noe som har med det å gjøre... hmm...

  At ikke du kan "save" meg til lista di, er også merkelig. Sånn har jeg det med enkelte også...
  Ellers, tusen takk for gode ord fra deg! :)
  Nyt kvelden!
  :-)

  SvarSlett
 5. Leste det jeg kunne lese ut fra bildet, og den så veldig spennende ut! Er det mulig å få tilsendt bladet, tror du?
  Nå har jeg solgt tre noveller til Hjemmet, og ingen av dem har vært på trykk ennå. Man må jo være ufattelig tålmodig for å holde på med dette. ;) Men jeg skriver jo artikler og annet i mellomtiden, så jeg skal ikke klage.

  Jeg holder faktisk også på med flere manus samtidig, men jeg tror egentlig ikke det er så lurt. Jeg håper å kunne fordype meg i det ene når dokumentarboka mi endelig er ferdig og "der ute". Først da vil jeg være 100% klar til å ta fatt på noe annet, helhjertet.

  Vi skrivende kvinner skulle hatt mulighet til å møttes!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skriver virkelig på mange spennende ting, Lill- Karin... og de novellene dine vil jeg gjerne lese når de kommer! Jeg vet du kan bestille bladet KULT under linken i innlegget over - men jeg vet ikke om du får kjøpt det i handelen andre steder enn i Vestfold... Narvesen, kanskje??

   Og ja!!! Vi skrivende kvinner skulle hatt mulighet til å møtes!
   Nyt helgen, fine deg!! Klem

   Slett
 6. Gratulerer - så glad på dine vegne - klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk, kjære deg, Janne-Tove!! :-)

   Slett