mandag 13. februar 2012

Lykke

"Tenk om man kunne se alle bokstavene man sier, da ville det se slik ut når man snakker..." står det i en morsom barnebok.
Men i mitt hode ser ikke bokstavene slik ut. Jo, A ser faktisk lik ut, for den er også rød i mitt hode. Det var så godt å endelig få et svar på alle fargene jeg ser på tall og bokstaver - det var liksom noe som falt på plass, da denne "diagnosen" kom. Synestesi. En meget spennende "diagnose"... Jeg synes kanskje verdenen ble ennå mer fargerik på et vis, da jeg skjønte at det var ikke bare noe jeg "fant på". Det var noe inni hodet mitt som gjorde til at jeg ser farger når bokstaver, tall og ord blir nevnt... Og jeg velger å tro at dette henger sammen med min kreativitet og skapertrang.
Jeg har vært igjennom diverse perioder med maling, forming, naturmaterialer... men hele tiden var det noe inni meg som sa at det var noe annet jeg skulle gjøre mye mer av... Og i desember 1999, så visste jeg det. Jeg visste det da jeg fikk en kreftdiagnose. Jeg skjønte da at det gjelder å leve mens man har livet. Det gjelder å bruke tiden på det som gir glede og mening. Nå! Og da visste jeg hva jeg aller helst ville. Jeg ville sette sammen ordene i hodet mitt... Jeg ville skrive! Og da sa jeg aldri mer til meg selv, at jeg har ikke tid til å skrive. Jeg tok meg tid. Jeg tar meg tid... Det gir meg glede, styrke. Og jeg tror jeg ble frisk av det!
Så kjære venner; ikke nøl med å gjøre det som gir glede. For det som gir glede, gir også god helse. Tror jeg! :-)

6 kommentarer:

 1. Du følger dit hjerte, Liv Hege, og det er i virkeligheden den eneste vej. Alt andet er hallucinationer! :)

  Glad på dine vegne, glad for at følge dig og være din ven. Skriv og lev! Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaa, jeg følger hjertet mitt, Megan! Og det vet jeg du gjør også!!
   Tusen takk for dine varmende ord - og jeg er også glad for å være din venn! Jeg(vi) skal skrive og leve! Klem til deg!

   Slett
 2. Visste ikke at det var noe som het synestesi .. kjekt å vite :o)

  Enig med deg i at det er viktig å bruke tid på det som gjør en glad og er man glad holder man seg friskere .. tror jeg også :o)

  Ha en toppers mandag - klemmer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror at hvis man ikke driver med det som gjør oss godt - så kan vi etterhvert bli syke... Så gjør det som gir god energi!
   En toppers mandagskveld til deg, Toril! :-)

   Slett
 3. Enig i at vi må gjøre det som gir oss glede - her i huset driver vi å teller på knappene om å gjøre en ivistering som vi tror vi gi oss mye mye glede....og det er vel nå vi må gjøre det - tror jeg:-))

  SvarSlett
 4. Så spennene saker dere driver med om dagen, da Janne Tove... høres ut som noe som er veldig energigivende! Jeg følger med... og lykke til!! Klem

  SvarSlett