tirsdag 10. januar 2012

Influensa og krimboka "Vinterstengt"

Influensa kan være nesten like ille som migrene, har jeg tenkt. Men  jeg trodde bare nesten. Men influensa er liksom ikke bare influensa. Den oppfører seg litt forskjellig hver gang, synes jeg. Noen ganger utelater den snørret. Eller halsondet. Eller trykket i hodet.
Men når den verste influensaen kommer...., -  den som inviterer alt det vonde med seg: av vonde bihuler, igjensnørt hals, full feber, rennende nese og øyne og en kropp som kjennes som den har blitt banket opp, og trykket i hodet øker - ja, da tror jeg ikke det kan bli verre...  Men jo... trykket i hodet øker og blir til voldsom migrene, slik at hele den verkende og smertefulle kroppen, i tillegg må kaste opp ca. to ganger i timen... da tror jeg liksom ikke at kroppen min klarer mer...

Dette har vært min tilstand de siste dagene, og dette er mitt først forsøk på å titte ut til omverdenen... Bare det å åpne pc`n, titte med et feberfylt blikk, å prøve og famle over tastaturet med ustøe fingrer... Ja, det føles nesten som en liten prestasjon. En bitteliten seier.

Fortsatt er det dager før jeg er på beina igjen, men migrenen har dratt sin kos, og da... da... kan det bare bli bedre.

Men influensanetter er noen forferdelige, underlige, syke netter. Søvnen får ikke innpass, og hver ganger jeg lukker øynene og håper at jeg vil falle i dyp søvn, - kommer en idiotisk sang som hele tiden gnåler inni hodet mitt. Den teitaste sangen jeg kan tenke meg, eller den siste sangen jeg hørte et eller annet sted, popper opp inni hodet mitt, og begynner å spille. Og den setter på repeatknappen. Helt av seg selv. Det er jo til å bli ko-ko av!!

Ikke nok med det, -men det er også bilder tatt helt ut av sin sammenheng - f. eks. et bilde fra TV, eller et minne fra noen jeg har sett i en kø, i en butikk... hva som helst... som plutselig blir til et "monstermotiv". Med det mener jeg at bildet dukker opp på netthinnen min og terroriserer meg igjen og igjen. Jeg blir ikke kvitt bildet. Selv om jeg kaster opp... Det er bare ikke til å fatte. Noen som kjenner seg igjen?

Nå er jeg i stand til å lese litt innimellom i hvertfall, og det er en stor glede. Boka til krimforfatter Jørn Lier Horst; "VINTERSTENGT"  er nå avsluttet.
Han skriver rasende godt, som om det røres i varm sjokoladekrem hele veien. Mmmm... jeg elsker språket hans.
Det at han lar det skje flere forbrytelser på en og samme gang, på et og samme område, så det blir en fatal katastrofe for alle de involverte - gjør det hele ufattelig spennende.
Privat blir også etterforskeren i boka berørt på sin måte, av dette som skjer. Og hva med alle de døde kråkene som faller ned fra himmelen???

Jeg sier ikke mer... men ønsker dere å lese en krimbok - så anbefales den siste til Horst på det varmeste. Han mottok jo også Bokhandlerprisen i 2011 for denne boka.

Jeg var på bokbadet med blant annet Horst i slutten av november, og jeg skrev i ettertid et innlegg på litteratur i vestfold om bokbadet. Det finner du HER.

Nå kryper jeg godt under dyna igjen... Kreftene er brukt opp for denne gang

9 kommentarer:

 1. uff da liv hege:(
  får håpe sangen du hører hele tiden er du må du må bli bra igjen med jahn teigen:)
  er selv akkurat ferdig med min andre runde med influensa på tre uker så vet hva du snakker om (uten migrene da )
  boka til holst er veldig bra ,helt enig med du i det:)
  god bedring og tenk positivt:)
  så går det nok over snart og livet blir bare herlig med din forlovede og gode venner:)
  ps heidi har starta med en hygglig ting angående boka di:)nysj nå:)?
  du får spørre hu på innboks :)
  vet du kommer til og like det :)
  god bedring klem:)

  SvarSlett
 2. Hei Wegar! Takk for hyggelige ord,- men kjedelig å høre at du har ligget i influensa du også! Jeg ble nok smittet av husbonden her, vettu.. ;-)
  He he.. hadde det enda vært sangen "Du må bli bra igjen" som hadde surret, så hadde det vært litt "schvung over det",- men nei, det var nok ikke det...
  Og ja...nå ble jeg veldig nysgjerrig på hva Heidi har gjort for noe hyggelig rundt boka mi... Skal sende henne melding...
  Klem tilbake

  SvarSlett
 3. For en flott blogg du har! Nå har jeg sittet her og lest og lest, og jeg må innrømme jeg ler nokså mye. Du skriver på en så lett og fin måte, det er lett å bli revet med. Tusen takk for alt du deler her. Og tusen hjertelig takk for så fine ord til meg på bloggen min. Det varmet virkelig. Jeg trengte det i dag! Håper du titter innom hos meg igjen, det kommer iallefall jeg til å gjøre her hos deg. God bedring til deg - håper du snart blir helt frisk!! :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for gode ord, Spirea! Jeg titter mer enn gjerne innom bloggen din igjen også! Raskere enn du aner! ;-) - God klem tilbake :-)

  SvarSlett
 5. Kjenner til det du beskriver.. her lå vi langflate i Julen. Men nå?... Gjett om vi har det bra! Håper du blir fort frisk igjen. Ikke akkurat ideellt å begynne januar på denne måten.
  KLEM!

  SvarSlett
 6. Ønsker deg god bedring Liv Hege. Klem.

  SvarSlett
 7. Lenge siden jeg har vært innom deg nå.
  Håper du snart er på bena igjen .
  Her var hele familien gjennom det i julen.
  Enig med deg, jeg tåler det meste av mye men ikke influensa nei . jeg blir skikelig sutrete og nesten umulig å være i hus med.
  Riktig god bedring
  Klem

  SvarSlett
 8. Ser ut for at det er flere med meg som har blitt angrepet av den sinte sorten influensa denne julen. Den er iferd med å slippe taket nå, nesten 2 uker etter den startet...
  Jørn Lier Horst har herved havnet på listen min over norske forfattere jeg skal lese iår. Har store planer om å utvide min norske horisont (som er temmelig mager, må innrømmes).
  Takk for tipset :-) Og god bedring! Jeg titter gjerne innom igjen!!
  -KindleJoy-

  SvarSlett
 9. Tusen takk for gode ord, Anne-Britt, Mona, Laila-Karing og KindleJoy! Jeg skjønner at det er tøffe influensatilstander rundt omkring... jøje meg... Men jeg stikker innom bloggene deres etterhvert som hodet funker mer og mer.
  Riktig god kveld til dere alle! :-)

  SvarSlett