søndag 2. september 2012

Heia LIV forlag!

   LIV  forlag er et forlag som kun har hatt en levetid på to -2- år. Det har gått to år hvor forlaget har fått utrettet utrolig mye og de har kommet med mange flotte utgivelser. Dette er et forlag som først og fremst er for forfattere som har tilknytning til Vestfold.
   Jeg har tidligere gitt ut fem bokutgivelser på Publica forlag, men nå ville jeg selvfølgelig prøve meg på forlaget som hadde startet opp i min hjemby. Myriam H. Bjerkli som er forleggeren og hjernen bak det hele - gjør en glimrende jobb for forfatterne og for leseglade mennesker!
   Og nå er det bare uker til min første voksenbok - novellesamlingen "Kjærlighet, løgner og ølglass" blir sluppet. Jeg kjenner at jeg svetter mye om dagen, tankene er andre steder enn der de bør være i øyeblikket, og boklansering og forfattertreff flyr rundt i hodet på meg.
   Det er spennende, skummelt, men også veldig gledelig. Jeg er så glad - som jeg har påpekt flere ganger tidligere - at jeg kom i mål. Når ting ser som mørkest ut, så tror man aldri at det vil bli lyst igjen. Men jo! Jo!
   Og nå sitter jeg her og forbereder meg til å innta "scenen" på Larvik bibliotek førstkommende torsdag. Da skal jeg si litt om meg, mitt forfatterskap, litt om novellene og selvfølgelig lese litt... Boka har ikke kommet enda - men den er rett rundt hjørnet, så folk kan skrive seg på liste om de skulle ønske å forhåndsbestille den.
   Jeg kommer ikke til å innta "scenen" alene - men krimforfatter Frode Eie Larsen og romanforfatter "Lillan W. Skow" skal snakke om sine bøker og sitt forfatterskap. Vi er tre forfattere som presenterer tre forskjellige sjangere, så jeg tror kanskje at vi kan utfylle hverandre godt.
    
   Det er faktisk ikke så mange årene siden jeg slet noe grusomt når jeg skulle stå foran en forsamling å snakke. Jeg gruet vettet av meg før jeg skulle si noe foran folk. Jeg var alltid veldig forberedt, men hver ENESTE gang før jeg skulle lede et foreldremøte - da jeg jobbet i barnehage - så kastet jeg opp som en gris...
   Men jeg  husker jeg ble så beroliget da jeg lesten artikkel om en professor som intervjuet diverse folk som han skulle ha som foredragsholdere. Han spurte de i forkant hvordan de følte seg før de skulle ilden - og vet dere... han ansatte KUN folk som kastet opp før de skulle i aksjon! Hvorfor? Fordi disse menneskene var mest forberedet og mest skjerpet når de først sto foran publikumet sitt, mente han!

 
 

6 kommentarer:

 1. Skulle gjort mye for å vært der og hørt på. ;)

  Masse lykke til!!
  Stor klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååååh, det var herlige ord, det. Lill-Karin! Jeg vet du mener det...
   Men når avstanden er så stor, så er det intet å gjøre ved...
   Men jeg takker for lykkeønskningene. De tar jeg med meg!
   Stor klem tilbake til deg

   Slett
 2. Ønsker deg alt godt for utgivelsen! Og det er helt sant, slik du skriver, at den som er litt oppgira, yter best! Det handler om respekt både for oppgaven og publikum.Og den dagen vi tror vi er "verdensmester", er det fare på ferde...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anne Britt! Og nå nærmer alt seg veldig... og jeg nikker til det du skriver - det er så sant, så sant...
   Klem fra meg

   Slett
 3. Hei Liv Hege. Skriver du meg opp på listen din? Jeg vil gjerne forhåndsbestille et eksemplar av "Kjærlighet, løgner og ølglass"! Mvh Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mette!

   Såå hyggelig at du ønsker et eksemplar av boka mi. Jeg skriver deg gjerne opp, og den kommer i posten til deg. Kan du gi meg hele adressen din?
   Jeg vil gjerne ha din bok også! :-)

   Klem fra meg

   Slett