søndag 19. august 2012

Novellemanus og forfatterspirer

(Sakset fra ARK på Facebook)

I dag har jeg sittet inne i det varme været og redigert novellene i "Kjærlighet, løgner og ølglass" for aller siste gang. Det var en herlig følelse, og det gikk som en lek. Novellene skal nå straks ut i verden for å leve sitt eget liv.... Anmeldere og lesere kommer til å komme med sin kritikk, men jeg kjenner at i skrivende stund så bryr det meg ikke. Det viktigste er at jeg vet at jeg leverer fra meg det beste jeg kunne - i godt samarbeid med min forlegger - så får det komme, det som må komme...

Ellers har jeg lyst til å nevne at jeg har fått mange henvendelser fra vordende forfattere det siste halve året, både på mail og telefon. Folk som har mange spørsmål de lurer på i forbindelse med det å gi ut bok, og hva som skjer når faktisk en bok blir antatt...
Jeg synes det er hyggelig å kunne bidra med det jeg kan noe om, og mine erfaringen i forbindelse med bokutgivelser.

Jeg har slett ikke tid til å møte alle som spør om å treffe meg for en prat om bokprosessen, men det hender jeg gjør unntak.

Her om dagen fikk jeg til et møte med ei jente som har skrevet ned sin historie - dvs. selvopplevde historie. Og hvordan går man da fram når man vil gi ut sin bok - og samtidig være anonym? Det vet jeg lite om, og ba henne ta kontakt med forlag...
Det er vanskelig å forhåndsselge og reklamere for boka si - når man ikke kan gi seg til kjenne. Da må det skje på andre måter - og det vet ikke jeg stort om...
Men er det en god historie, en sterk historie... så burde det finnes måter å gjøre det på. Men det vet jeg lite om.

Jeg har også sagt meg villig til å treffe ei som har skrevet en dokumentar. Hvilke spørsmål hun lurer på, vet jeg ikke - men det er spennende å møte andre skrivende mennesker.

Ellers setter jeg stor pris på å møte og bli kjent med andre forfattere som gir ut bøker på LIV forlag (det er første gangen jeg gir ut bok der)

Uten at jeg vet sikkert - så tror jeg det blir en spennende høst...

9 kommentarer:

 1. JO! Dette blir nok en spennende høst! Kjenner det kribler i meg på dine vegne, og syns det er fint at du deler kunnskap og erfaringer. Men jeg håper også du tar deg tid til avslapping og kos,for å ha et lager av krefter. Det er tøft å kombinere en så vidtomfattende hobby med skolehverdagen. Du er tøff som gjør det!Ønsker deg lykke til med lanseringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh! Tusen takk, Anne Britt! Ordene dine varmer stort - og du vet jo mye om hva dette handler om. Jeg prøver å ta meg pusterom innimellom - men jeg er nok litt dårlig på det. Blir så lett revet med når det er ting jeg liker å gjøre!
   Men jeg skal passe på - og takk for lykkeønskningene dine!
   Klem fra meg

   Slett
 2. Det høres ut som en virkelig spennende høst, ja! Selv holder jeg på med de siste detaljer i manuset nå, jeg MÅ ha det ferdig i første halvdel av september. Så blir det setting av boka, før den sendes til trykkeri senest første dagene av oktober...

  Jeg gru-gleder meg, må jeg innrømme. Du vet garantert hva jeg mener - det å måtte snakke om sitt eget prosjekt, lansere det, selge boka og møte mange spørsmål og ulike mennesker...Krible!

  Lykke til utover høsten, jeg er spent på å kjøpe boka! Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres ut som du har en spennende høst, du også Lill-Karin! Blir spennende å følge med deg videre....
   Gru-gleder meg, gjør jeg også. Kjenner det kribler mye allerede...
   Men nå er det ingen vei tilbake - og snart er boka i boks! Jeg tror det nesten ikke... det har vært så mye jobb... ,-)

   Det er så hyggelig at du ønsker å kjøpe boka! Klem

   Slett
 3. Så spennende det du holder på med :) Blir gøy å se resultatet ute i butikkene! Kan tenke meg det føles helt uvirkelig? Syns du er tøff, som gjør dette samtidig som jobb - og alt annet du bruker tid på. Så gøy at du får henvendelser fra flere forfatterspirer også. Jeg kan tenke meg de får fin respons fra deg :)Ønsker deg en nydelig dag og inspirerende uke videre :) klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det føles uvirkelig! Det har vært enormt mye jobb - men jeg tror og håper det har vært verdt det! :-)
   Skrivingen er jo min store lidenskap - så sånn er det bare! Tusen takk for dine gode ord! Nå nærmer helgen seg, - så god helg til deg!!
   - en god klem oversendes, Spirea!

   Slett
 4. En spennende tid dette!
  Skulle ønske jeg hadde den slags overskudd som du har. Jeg kjenner at jeg har så mye som vil ut, men så stopper det opp av grunner jeg vanskelig kan styre selv. Til tross for kognitive begrensninger har jeg likevel funnet metoder å omgå de på. Det har krevd mye jobbing over lang tid, men så er det veldig tilfredsstillende når arbeidet gir resultater. Jeg har en lang vei å gå for å komme dit jeg vil, men jeg er underveis. Da er det inspirerende å lese blogger til andre som skriver og som har fått skriveegenskapene bekreftet ved utgivelser! Jeg lærer mye, så takk for at du deler!

  Lykke til med den prosessen du skal til på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en spennende tid - denne høsten! Mitt råd er: er det noe du vil, så jobb på, "send det ut i universet" at dette tror du på, dette får du til - og det vil skje!
   Ting tar mange ganger tid - men vil du tingene sterkt nok, så gir du ikke opp, men jobber på til du får det til!
   Lykke til på veien din, og tusen takk for dine oppmuntrende og gode ord!

   Klem

   Slett
  2. Takk, det er godt å lese ordene dine!

   Slett