mandag 21. mai 2012

Tredje coachmøte

(lånt fra Facebook)

...Tredje økten med coachen er tilbakelagt. Alle novellene hadde jeg gått igjennom grundig før jeg kom. De var sendt over til ham på mail en etter en etter en.... Jeg hadde jobbet iherdig og rettet opp alt jeg var god for. Trodde jeg.
Men jeg skal si jeg sperret opp øynene, da jeg så alle rettelsene han hadde gjort i novellene som lå foran meg på bordet da jeg kom. Jøje meg...
Men jeg går på med krum hals. Jeg tar i mot, lærer og skriver videre!! Jeg gir meg ikke! Kritikken jeg har fått har gått på: "For mye ukeblad-novelle-skriving, for mye undertekst, fortsatt klisjeer ,og noe er for "feminint beskrevet"...

Ok, jeg tar alt til etterretning. Jeg er ikke enig i alt. Vi diskuterer noe, og andre ganger ser jeg mine feil og svakheter omtrent før han har påpekt dem.
"Jeg ser jo at du har jobbet iherdig siden sist", sa han. Takk og lov, tenkte jeg. Men nå er det bare å bruke kvelder og tidlige nattetimer for å komme i mål.
Og jeg må jo nevne at det absolutt var gode ord å få fra ham også. :-)

På vårt første møte var det en novelle han overhode ikke likte. Den forstod han ikke, sa han. Etter å ha jobbet iherdig med den, sa han i dag, at denne var virkelig bra. Fortsetter jeg på den måten, kan jeg bli en fullgod novelleforfatter. Sa han.
Ja, hvis lista er lagt der, så vil jeg jo ikke at de andre novellene mine skal være noe dårligere...

Når jeg skal ha mitt siste møte med ham? Jo, her er tiden knapp... Førstkommende søndag - 1. pinsedag... ;-)
15 kommentarer:

 1. Phuuu sjønnar du har å henge fingrane i for tida - men eg gler meg til den er ferdig:-)) Lykke til klem:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Sååå hyggelig at du følger med, og ønsker å lese boka mi, Janne Tove! Jeg gleder meg sååå til den er klar! :-)
   Nyt pinsen, kjære deg! klem

   Slett
 2. ååå så spennende ... :o) Tøft å møte kritikk men jammen tøft å motta de gode ordene også. Som du skriver .. "lista blir lagt" .. Masse lykke til - klemmer!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hard kritikk, Inge kjære mor her, nei... Men jeg vil så gjerne gjøre det beste jeg kan, da... så får vi se om det holder.
   God pinse! Klem

   Slett
 3. Jeg har med spænding læst om dine coachmøder og skrivningen i den forbindelse. Uden tvivl et projekt, som tager meget af din tid.

  Men der er noget, jeg ikke forstår. Er det coachen, som bestemmer hvordan du skal skrive? Coaching er jo normalt en måde at få folk til at se deres egne muligheder, potentialer og til at være med til at skabe "nyt". Det høres ud som om han bestemmer, hvad der er godt og skidt og hvordan en novelle skal skrives? Måske tager jeg fejl? :)

  Glæder mig til at høre mere. En spændende proces! Må du lære en masse og må du følge dit eget hjerte og intuition, når du skriver ... og lever!

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette prosjektet tar mer tid enn jeg hadde drømt om.

   Nei, coachen bestemmer ikke hva jeg skal skrive, men han påpeker svakheter og feil i språket. Han mener at undertekst og klisjeer er helt forbudt... Det er her jeg sliter litt, for det er jeg vant til å skrive en del av i ukebladnoveller.

   Han kaster ballen til meg, når det gjelder hvor jeg burde endre, men ikke nødvendigvis hvordan jeg skal gjøre. Hvis handlingen er svak, sier han det. Men jeg må selv finne ut løsningen. Heldigvis.
   Men jeg er enig med deg - til tider synes jeg han bestemmer litt vel mye. Jeg er veldig, veldig opptatt av det er min stemme som skal komme fram. Hvis ikke, har disse novellene ingen mening for meg.
   Fortsettelse følger, Lene. Flott at du undrer deg!

   Nyt pinsen!

   Klem fra meg

   Slett
 4. Å for en spennende prosess du er inne i! Det er helt klart at å gi ut bok ikke er noe for pingler! Det en skriver, kan visst alltid skrives på en bedre måte.Det er alltid noe som kan pirkes på. Og da er det viktig å holde tunga beint i munnen, og tenke konstruktivt og positivt. Likevel undrer jeg meg mange ganger over bøker som er gitt ut. Er du en etablert forfatter, kan du visst skrive hva som helst...Takk for mailen fra deg, den varmet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er spennende, og noe helt annet enn det jeg har vært med på før. Men du, så mye jobb. (enda det blir ikke store boka...) Denne formen å skrive, er helt klart den vanskeligste, har jeg funnet ut. Og som du sier,- å gi ut bok er absolutt IKKE for pingler!!
   Enig med deg... noen forfattere kan skrive hva som helst, og det kommer på trykk. Og alt er IKKE bra...
   Jeg er spent på ferden din videre nå...
   Nyt pinsen!
   Klem fra meg

   Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 5. Så spennende det du er midt oppi - og skal si du må ydmyke deg oppi dette!! Men så tar du det jo så positivt som bare det, og står på. Fantastisk egenskap og jeg er sikker på du lærer masse av dette! Ønsker deg gode, produktive dager - skjønner det er litt travelt for tiden. Men sender en klem og ber deg om å ikke glemme å kose deg med sol og varme...(kan ikke bare sitte inne og skrive, vet du..).... klem til deg fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er hektiske tider, Spirea! Dette er ikke for pingler, og jeg må svelge noen kameler, ja...
   Jeg kommer innom deg senere, men må bare komme ajour med alle må-ting først!
   Og jeg glemmer ikke å kose meg heller - maler veranda, er ute i hagen, og får gjort mye innimellom slagene.
   Nyt pinsen, Spirea! Lurer på hvordan ting går... Skriver senere.
   Klem

   Slett
 6. Ble litt svett på dine vegne....skjønner du har mye å gjøre for tiden, men så spennende:) Lykke til videre:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, svett blir jeg også, Gråblekka! Det skal jeg love deg.. puh... ikke noe for pingler, dette her.
   Spennende og lærerikt, men til tider slitsomt nå.
   Nyt pinsen!
   Klem fra meg

   Slett
 7. En spennende og krevende prosess, høres det ut som! Håper du føler at du fortsetter å skrive i din ånd, og ikke legger vekk for mye av deg selv til fordel for et skreddersydd manus.

  Krysser fingrene for deg i dagene som kommer. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er akkurat slik denne prosessen er som du beskriver den.. Og det er så viktig det du påpeker. Det er MIN stemme som skal høres, skinne igjennom. Det skal skrives i min ånd - og ikke bli "konsulents verk". Jeg kjenner veldig på den!
   Tusen takk for alle gode ord!
   Nyt pinsen!

   Klem fra meg

   Slett