tirsdag 8. mai 2012

Flott forfatterbesøk på skolen

 ... I dag så jeg fram til å få forfatterbesøk på mellomtrinnet. Det var ikke meg forfatteren skulle besøke, men det var muligens jeg som gledet meg mest. ;-)
Kjersti Wold var forfatteren som kom til skolen i regi av Kulturskrinet, og hun gav både elevene og meg som lærer (og forfatter) en flott skoletime.
Hun fortalte at hun hadde hatt lyst til å bli forfatter siden hun var liten, og at hun hadde dratt ut i verden og skaffet seg opplevelser som blant annet appelsinplukker, keramiker og kokke.


Kjersti Wold formidlet sine historier med stor innlevelse og engasjement, noe som i og for seg er "et must" for å fenge våre elever. Dette klarte hun med glans! Hun startet med å tegne på tavlen og fortelle den greske myten "om hvorfor våren kommer hvert år."
Historien om Hades som ble så forelsket i Persefone at han tok henne med seg hjem,- ned til dødsriket. Man kunne komme opp fra dødriket hvis man ikke hadde spist noe, men Persefone hadde spist av et granateple...
Kort fortalt... Historien ender med at Persefone får komme hjem til sin mor en gang i året - det er da våren bryter ut, men hun må vende ned til dødsriket igjen, og da visner naturen, og høsten inntrer...
Så fortalte hun og leste litt fra to av sine bøker. (hun har gitt ut 17 bøker)
"Englevind og limonade" med illustrasjoner av Bo Gaustad (vanvittige rå tegninger!) falt i god smak hos elevene.


Timen gikk fort og elevene var utrolig interesserte i hva Kjersti Wold sa. Hadde ikke forfatteren vært så levende i sin formidling, kunne uroen ha meldt seg brått hos elevene. Men de var musestille hele tiden...


..Og under måltidet etterpå gikk samtalen om forfatteren og bøkene hennes videre. En av elevene kunne tenke seg å besøke skrivestuen hennes i Holmestrand, og en annen elev sa at hun fikk med seg alt forfatteren sa!


Så...tusen takk til deg, Kjersti Wold, for en annerledes og flott skoletime! Du er ikke bare en god forfatter, men også en meget god formidler!
Kom gjerne tilbake en annen gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar