lørdag 12. mai 2012

DRAMA

... Å være 15 år og Norgeskjendis, er ikke mange forunt. Men min lillebror var faktisk en av dem.
Jeg husker jeg skrev konfirmasjonssang til ham,- og da skrev jeg om "berømmelsen hans" i sangen.
Det var for øvrig en helt bedrøvelig konfirmasjonssang, men jeg var 18, og det var min spede skrivestart...
Fem gutter i alderen 14 - 15 år starter en gruppe som de kaller DRAMA, helt i begynnelsen av 80-tallet. (en av gutta sluttet og en ny en startet, før de tok helt av)


Lite ante gutta om omfanget på det som lå foran dem. Plateutgivelsene, TV-opptredenene, reisene, sceneopptredenene.. og jentene!! De kunne vasse i jentefans!


Det var jenter som hyyylte, jenter som ringte og jenter som skrev brev og sendte alle slags mulige gaver. Det var jenter overalt!


Det ringte opptil 70 telefoner i timen på det verste! Det kom buss med jenter og postmannen bar seg skakk på fanpost...
Og jeg... jeg var bare en liten observerende søster midt oppi det hele.
Og lillebror... han likte bare å spille, han. All oppmerksomheten han fikk, var han ikke noe særlig opptatt av...


Denne linken har jeg tatt fra Per Kristian Indrehus (vokalisten i Drama) FB-side. Den har ikke blitt offentliggjort før. Den er fra den helt spede begynnelsen av karrieren deres.
Håper dere får åpnet den, hvis dere har lyst!


DRAMA
...hvem som er broren min, lurer dere kanskje på. Trommisen! Gunnar... :-)

10 kommentarer:

 1. Herlig!! Jeg ble tatt rett tilbake til 80-tallet, med musikken, briller, hårsveisen og det hele. Fantastisk tid! Jeg er utrolig glad for at jeg fikk med meg det 10-året der som voksen tenåring :-) Husker ikke Drama, da.. men jeg var ikke såååå veldig opptatt av musikken - dengang...

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult at du plutselig befant deg på 80-tallet igjen! Herlig tid med både musikk, klær og hår - som du beskriver. Dog denne videoen var tiiiidlig 80-tallet!

   Slett
 2. Så sant så sant..... Og jeg var en av de som var godt med som fan av Drama... Må jo innrømme at jeg ennå hører på musikken deres.... Minnene strømmer på og jeg smiler for meg selv... Kjekke gutter var/er de også... Klarer liksom ikke helt så gi slipp på den tiden nei...
  Mye moro på 80-tallet ja....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du fremdeles hører på musikken deres. De var jo flinke, da! Ingen tvil om det. Unge som de var.. 80- tallet var ti-året, det!!
   :-)

   Slett
 3. Dette var moro syns jeg :) Jeg digget jo Drama (og Creation) på 80tallet. De var jo heltene og jeg syns gutta boys var så kjekke ;) (var ikke en av dem som hang på telefonen, altså - ei heller sendte jeg brev ;)) Kikket på linken din og satt bare og smilte. Morsomt. Og så fikk jeg jo svar på hvem av dem som er bror din ;) (nysgjerrige meg) Håper du har gode dager, uten altfor mye stress og kav - men at du koser deg med all skriving og prosjekter. Mange klemmer til deg og god helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var mange som digget Muffe og Gækki, det skal jeg love deg! Jeg bodde ved siden av dem, og lillebror var jo også med i gruppa. Det var hysteriske tilstander!

   Jo, jeg har veldig mye å gjøre om dagen - alt for mye egentlig, så helgen har gått med til migrene... Men jeg har jo ikke tid til det - så jeg må trå varsomt..
   Takk for omtanken, kjære deg, Spirea!
   Klem og god søndagskveld til deg

   Slett
 4. Hehe Muffe og Gækki! Jeg var akkurat litt for ung til å være fan av disse gutta...men jeg hadde en far som var læreren dems på gymnaset, så det var jo litt stas!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så faren din var lærer på gymnaset... Hmm.. Nå lurer jeg fælt på hvem han var, for da er det jo mulighet for at han var en av mine lærere også! :-)
   Men Muffe og Gækki tok jo heeelt av en tid!

   Slett
 5. Artig .. :o) Synes Drama var skikkelig bra jeg da .. men må innrømme at det er leeeenge siden sist jeg hørte på musikken deres. Gøy å se/høre dem igjen.

  Håper du hadde en fin 17. mai og at du får ei toppers helg - klemmer!!

  SvarSlett
 6. Et vindpust fra tidlige ungdomsår:) Jeg var litt for ung til å få med meg oppstarten av Drama, men var fan av Creation og fikk med meg runde nr to:) utrolig gøy å få høre denne låta:)

  Håper du hadde en fin 17. mai, vel overstått nasjonaldag til deg.
  Ønsker deg ei god helg,
  Varm klem:)

  SvarSlett