torsdag 22. mars 2012

Påskenovelle på trykk

... For en tid tilbake, fikk jeg en utfordring, om jeg ville skrive en påskenovelle for Magic Magasin - Norges største alternative blad. Det å få en skriveutfordring i seg selv, er veldig stort for meg. Og det å få en skriveutfordring fra et stort magsin, er som å få en liten lottogevinst-følelse... (nå har jeg aldri vunnet i lotto, da...)
Jeg grep sjansen umiddelbart. Ingen betenkningstid.
Neste setning jeg skulle ta stilling til, var at jeg fikk få dager på meg til å skrive den... Ok, jeg tok den utfordringen også.... Da slapp jeg heller alt annet jeg hadde i hendene for en liten stund.
Temaet skulle være noe med påske. Ok, det måtte jeg vel også kunne klekke ut... Jeg kjente jo til bladet - har levert masse "Hverdagsmirkaler" dit,- ergo jeg vet hva leserne vil ha. Så... det kunne ikke være en helt vanlig novelle jeg kunne skrive. Men... jeg var ikke i tvil,- dette skulle jeg klare!
Men så kom neste mail. Novellen skulle være på x antall ord. Ooops! tenkte jeg... Det var færre ord enn en vanlig ukebladnovelle har. Hvordan skulle jeg få til å skrive noe som hang på greip på med så få ord...
Jeg lot ikke en gang tvilen få innpass - det ville jeg! Ergo; dette skulle jeg klare!

... Jeg sjenket meg kaffe i et av mine yndlingskrus (viktig, viktig når jeg skriver!hm...), tok fram et nytt word-dokument på pc`n og lukket øynene en liten stund.
Gleden og varmen kom... og jeg føler ofte -når jeg er i akkurat det moduset - at jeg "ikke er alene" - som om noen eller noe står på min venstre side og har stor tro på meg... "Heier meg fram, på en måte"...
Hun ligner ikke helt på tegningen jeg har klort ned over her... for jeg kan ikke se henne, men jeg har bare en sterk følelse av at det er en kvinnelig sjel fra den andre siden. Det var forøvrig "hun som var med meg" mens jeg skrev min fjerde Mikkelbok - i feberrus...

I hvert fall... Jeg hadde ingen anelse om hva hva jeg skulle skrive om, men da jeg satte fingrene på tastaturet, kastet et blikk ut av vinduet og så fuglen der ute... Ja, da slo temaet ned i meg som et lyn...

To kvelder tok det meg å skrive novelen - så var jeg ferdig. Og fornøyd. Det var heldigvis også Magic Magasin.

...Og om noen har lyst til å lese - finnes bladet i handelen over hele landet.
"Påskegleden" heter den...


10 kommentarer:

 1. Såfremt jeg finner Magic Magasin (kjenner ikke bladet i utgangspunktet) så skal jeg kjøpe og lese :-)

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å høre, KindleJoy! Det finnes i hvert fall i hos Narvesen - og butikker som har større utsalg enn bare de vanlige ukebladene. :-)

  SvarSlett
 3. Så spennende, skal også se etter blade. Håper jeg finner det:)

  SvarSlett
 4. Så spennende å høre at du harr en novelle ute!
  :-)
  Kos deg i våren
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kos deg i og med våren du også, Bente! :-)

   Slett
 5. Så spennende å lese, jeg har fulgt deg en stund via bloggen etter å ha lest en Mikkelbok for barna mine, og du har så mange jern i ilden. Dyktig!
  Lurer på om du kunne skrevet litt om det å etablere ENK, fakturering osv, dette gjør du vel mye av. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne!
   Veldig hyggelig å høre at du har lest en Mikkelbok for barna dine - sånt varmer for en barnebokforfatter! Og tusen takk for at du "følger med meg".
   Ang. spørsmålet ditt - så kan jeg gjerne svare deg på spørsmål ang. enkeltmannsforetak, fakturering osv, men da på mail. Der svarer jeg gjerne på det du måtte lure på. :-)

   Slett
 6. Håper også på å få tak i bladet, mulig det blir bytur lørdag og da skal jeg se etter det. ;)

  Sterkt å lese om "hjelpen" du får til inspirasjon. Et tips: Les Margit Sandemo sin selvbiografi. Der har du dame med mange sterke og "magiske" opplevelser.
  Klem fra lille meg.

  SvarSlett
 7. Somme tider er der bare noget uforklarligt på færde Liv, dejligt at du har en dejlig inspirations "engel" der får fingerne til at fare over tasterne.
  God Weekend.

  SvarSlett