onsdag 28. mars 2012

Livets kontrasterI de siste dagene har jeg lest en fantastisk bok. Jeg vet at det er flere år siden boka kom, og jeg vet at den har fått fantastisk omtale, denne debutboka - men jeg bryr meg ikke så mye om å lese en bok akkurat i det den har blitt sluppet - eller akkurat når den er som mest i vinden... Jeg leser det jeg har lyst til, akkurat når jeg har lyst til det.
Siden jeg var så heldig å komme over denne boken på Mammutsalget - så var tiden inne til å lese denne nå.
Jeg ante faktisk ikke hva boka handlet om, så stor var overraskelsen da jeg skjønte at historien var lagt til KRETA. Jeg er meget fascinert av det landet, det tiltrekker meg veldig, og jeg ferierte der i fjor i sommer.
Jeg ble utrolig fascinert av hele den gripende historien, hvor alle nyansene i livet blir beskrevet.
Og Spinalonga - hvor mye av historien utspiller seg på - der hvor de spedalske ble plassert... griper meg stort.

Og om få måneder skal jeg besøke nettopp Spinalonga... Det blir vanvittig spennende å se stedet, restene av dette helt spesielle samfunnet, se menneskene for meg - samt å kjenne på energiene der.
Jeg gleder meg til å skrive om det i ettertid..

Handlingen i boka, Øya av Victoria Hislop:

"Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap. Dette er forfatterens debut"

13 kommentarer:

 1. Har lest Hjemkomsten av samme forfatter og den novellesamlingen som heter "En aften på kreta" og likte de veldig godt. Var så heldig å få kjøpe Øya til 29,-kr på bokkilden her i fjor,men har enda ikke rukket å lese den... men nå fikk jeg veldig lyst til å ta fatt på den... Ha en fin dag:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne boka burde være den neste på lista di, Beathe! Du klarer ikke å legge den fra deg... Ha en fin kveld! :-)

   Slett
 2. Spændende Liv Hege, det høres ud som en vældig god bog. Og jeg har den stående her i reolen sammen med hendes anden bog "The Return". Nu vil jeg glæde mig til at læse begge!

  Det hænder nemlig ofte, at jeg køber bøger, som flytter ind i reolen for først senere at blive læst.

  Åhr Kreta, vidunderlig ø. Jeg er også ret vild med Grækenland!

  Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Som jeg sa til Beahte,- denne boka burde være den neste du skal lese, så lenge den allerede finnes i bokhylla di! Du vil ikke angre! Å ja...Kreta - eller Grekenland som du sier - er bare helt vidunderlig! Gleder meg til å reise ned igjen!
   Klem!

   Slett
 3. Litt morro da, at jeg hadde med meg "Øya" til Kreta på ferie ifjor :) Fantastisk god bok som absolutt bør leses! God tur til Spinalonga. Jeg var ikke over, men følte likevel suset av historien.. I år går turen til Rhodos istedenfor. Ikke fullt så stemningsfull øy, spør du meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh, hadde du med deg "Øya" ned på Kreta!! Det er jo spesielt, da... Jeg var heller ikke på Spinalonga i fjor - men i år, skal jeg dit!!
   Nei, det er vel ikke heeelt samme susen over Rhodos...;-)

   Slett
 4. Du er som meg, du, da - som ikke helt "følger moten" når det gjelder bøker. Jeg kan fint finne på å lese en bok ett eller tre år etter at den kom ut. Samme det, den er jo like god eller spennende da? ;) hehe..Men Øya har jeg lest, og jeg også ble helt grepet av den. Fantastisk sterk bok og en helt utrolig historie om livet på Kreta. Men kan du tenke deg - jeg har vært 6 ganger på Kreta, men har jeg noen gang klart å finne ut at det var en øy utenfor som het Spinalonga? Neida! Grr....det får bli neste gang, jeg hører mange som har vært der sier det er en spesiell opplevelse. Jeg så forresten en trailer nylig til tv-serien Øya...jeg håper den kommer til Norge, virket veldig fin.
  Så deilig at du har Kreta og litt oppdagelsesreise å se frem til da!! :) Det er bare å glede seg, sånne gulrøtter trenger vi :)
  Ha en fin dag, søte du. klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er viktig å lese den boka man ønsker å lese, akkurat NÅR man ønsker det... Alt til sin tid, vet du... ;-) Ja, denne boka er det bare helt umulig å ikke like, tenker jeg. Den griper deg langt inn i sjelen..
   Neste gang du er på Kreta MÅ du også dra til Spinalonga! Jeg gleder meg! Den trailer du nevner, høres spennende ut. Jeg ante ikke at det skal bli en Tv-serie ut av boka. Den må jeg ha med meg, hvis den dukker opp.
   Ha en fin kveld, fine du! Klem

   Slett
 5. Jeg kjøpte nettopp bind 1 i Min Kamp-serien. Litt på etterskudd her også, hihi!

  Har akkurat begynt på "Øya", og fengsles øyeblikkelig av handlingen. Gleder meg til fortsettelsen. Herlig at du skal dit, da! Det er jo ekstra artig når man har lest bøker om stedet man skal til.

  Jeg leste "Glassblåseren fra Murano" for ei tid siden, og skal til Venezia til sommeren. Gleder meg dobbelt på grunn av den boka!
  God klem til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt på etterskudd, vil jeg ikke si. For det er akkurat nå det passer deg å lese Min kamp- serien! Jeg har heller ikke lest den, men det kommer nok en gang... ;-) Alt til sin tid!

   "Glassblåseren..." har jeg også i bokhylla mi, men ikke fått begynt på ennå. Men jeg skal! Og da har vi jo hvert vårt fantastiske land å se fram til å besøke til sommeren! Herlig!

   God klem til deg! :-)

   Slett
 6. Jeg har også lest Øya, det er en bok det er vanskelig å legge fra seg før den er ferdiglest! Min mor og jeg var på Kreta i en uke i fjor, og vi hoppet på en dagstur til Spinalonga mens vi var der. Det var en fantastisk dag! Vi fikk en guidet tur på øya, og guiden fortalte om skjebnen til menneskene som hadde bodd der; hvem som hadde bodd i hvilket hus, osv. Gled deg, det blir en fin og minnerik opplevelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den boka var veldig vanskelig å legge fra seg - og det er jo slik det er med bøker som griper en langt inn i sjelen... Vidunderlig.
   Spennende å høre om din tur til Spinalonga... Jeg gleder meg! :-)

   Slett
 7. Øya er en bok jeg har veldig lyst til å lese, kanskje jeg må se om den er å finne i restesalget fra Mammut(de har det på Norli her nå :)).

  SvarSlett