tirsdag 13. mars 2012

Fra langsom til energisk!

Når våren begynner å komme så burde jeg jo sprudle over av energi, men det har vært litt motsatt. Det har følt som jeg går litt i tung leire om dagen... engerien har ikke vært der den skal være. Og jeg har stått i stampe med skrivingen, har jeg følt...
Verken om morgenen eller om ettermiddagen har jeg hatt noe overskudd til å skrive. Jeg har kjent etter hva kroppen har sagt - og den har sagt; hvile...
Ok.. Livet har lært meg at jeg skal ta kroppens signaler på alvor, så da har jeg hvilt. Lest, slappet av... og hvilt.
Og i dag... slo migrenen til på jobb, og jeg måtte bare hjem og gjemme meg under dyna. Nei og nei...
Hvorfor det? tenkte jeg. Jeg som tenker så positivt nå, har det så bra i livet mitt, og fokuserer på skrivingen... Men så har jeg tenkt at jeg skriver ikke bra nok, jeg er ikke bra nok,- og det er jo ikke akkurat oppbyggelige tanker. Når det er sagt, så har jeg skrevet og stått på - helt til nå...

Men så skjedde det noe gledelig i ettermiddag...
Det bippet inn en mail fra et ukeblad. Ordlyden var at de ønsket veldig gjerne å kjøpe den siste novellen jeg sendte dem. Åååh! Lykke!! Det varmer og gleder enormt når noen setter pris på det jeg skriver - og vil ha det på trykk, eller gi det ut...

Så ringte det på døra og en kunde som jeg hadde skrevet sang for tidligere, stod der og ville ha nok en sang. Og det gleder like mye hver gang når noen vil at jeg skal skrive en sang for dem. Og når de kommer igjen så sier jo også det sitt...

Og så... bippet det inn nok en mail. En mail som jeg hadde ventet på... Jeg holdt nærmest pusten da jeg leste ordene, og da jeg åpnet vedlegget... Hva var svaret de gav meg??
Det var en mail fra et forlag. De svarte på et manus jeg hadde sendt dem... og svaret var ikke negativt! Jeg må jobbe og endre litt i teksten - slik forfattere ofte må gjøre før ting blir gitt ut - men jeg fikk JA! Jeg fikk JA til at det vil anta manuset mitt!
Jeg vil ikke si noe mer om hva slags manus eller hvilket forlag dette er  - ennå. Men det kommer, det kommer. Jeg gleder meg til prosessen videre - det blir sikkert krevende, men jeg elsker det!! Og plutselig fikk jeg mye mer energi her!
Plutselig så kjennes det som jeg nå får litt "lønn" for strevet...
Det blir helt klart en spennende vår...
18 kommentarer:

 1. She turned her can’ts
  In to can’s
  And her dreams
  In to plans

  Dette er fremdeles "ordene om deg" - og husk at uansett hva du presterer eller ikke presterer så vil du ALLTID være god nok i massevis.

  Stor klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh, tusen takk, kjære deg, Lene! Husker jo godt at du ga meg disse ordene - og så gir du meg dem igjen. Og tusen takk for det herlige du skriver på slutten her!
   Vi må treffes snart! God klem oversendes

   Slett
 2. Så kjekt! Blir spennende å høre mer om dette :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det blir en spennende prosess, dette her... :-)

   Slett
 3. Gratulerer, spennende:) Lykke til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, dette blir veldig spennende!! Gleder meg til fortsettelsen - selv om jeg vet at det blir mye jobb. Men det hører jo med! :-)

   Slett
 4. For et utrolig gledelig innlegg! :) Ble virkelig kjempegla på dine vegne! :) Gratulerer så kjempemasse, Liv Hege! Vær stolt og ha tro på en fin vår, for det blir det! :) Skal innrømme at jeg i begynnelsen av innlegget ditt satt og nikket og tenkte "velkommen i klubben" - mtp lite energi og litt kjipe tanker....Og så gjør det en vending, der du får oppleve skjulte gleder midt oppi det hele. Fantastisk, og sånn er jo livet - midt i noe kjipt, kan det være det kommer en gledelig overraskelse eller tre - og det gjør at vi klarer gå videre, igjen. Ønsker deg en skjønn uke videre. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, kjære deg, Spirea! Jeg er stolt og glad - og har troen på en lys og fin vår - men mye hardt og spennende arbeid! :-)
   Ønsker deg også en god og skjønn uke videre! Håper du får litt nye vårkrefter nå! :-) God klem!

   Slett
 5. hei ble nesten deppa i starten av det du skriver,men så kom soooola i det du skriver:)
  ble så glad på dine vegne og gleder meg så til og lese både novella di og andre bøker du skriv på:)
  og husk at samme om det går trått noen ganger så si til deg selv det jeg mener om deg "du er flink kjempeflink "og sola skinner ute og :)det er våååår:)
  masse lykke til klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. he he... godt du ikke rakk å bli deppa, da, Wegar!! Tusen takk for de flotte ordene dine. Jeg tar dem med meg! Og du... dere kommer vel nedover til helgen en tur, vel???
   God klem!

   Slett
 6. Utrolig gøy! Gratulerer så mye, gleder meg til å høre mer om dette. Er innom i forbifarten, sitter på kurs på IJ i Fredrikstad. ;) Er jo vår her nede, jo!

  Stor klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette blir gøy, Lill-Karin! Det blir spennende å være med på ferden videre nå! Det kribler - både fordi det er vår - og fordi "det løsner litt her"! :-)
   Stor klem tilbake til deg! (lurer jo på hva slags kurs du er på... Jaaa! her nede er det vår!)

   Slett
 7. Først følte jeg veldig med deg fordi du ikke var i toppform, så ble jeg glad fordi du fikk så mange gleder på en gang. Og så det siste... Det var helt fantastisk.Så hyggelig dette var! Og nå er jeg spent altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette er spennende, Anne Britt! Du skal få høre mer etter hvert... :-)

   Slett
 8. Så godt å lese at du har fått en tilbakemelding som løfter deg:-) At det koster og krever,- ja, men det har du vilje til, det jeg:-) Om en velger å gripe livet, velger en nyansene, ikke sant? Ville vel ikke vært foruten, eller? En varm klem. Go,go:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Liz Bente! Ja, du vet så inderlig godt hva dette handler om... Og ja, det er så sant som du sier - nyansene velger man også. Heldigvis! :-)
   Varm klem tilbake!!

   Slett
 9. Så fint :-)
  Mye godt i vente. Er det voksen-bok?
  Kos deg og hvil deg i helga!

  Ps..du har sånne bokstaver vi må skrive for å få lov til å kommentere..de er utrolig tungvinte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er rettet mot voksne denne gangen - så det blir superspennende å se hva som skjer videre nå... en del jobb først.
   Jeg vet ikke hvordan jeg får bort de bokstavene når man kommenterer... Visste ikke at jeg hadde dem... skal sjekke...

   Slett