onsdag 25. mai 2011

Den beste tiden er nå


Det er jo sånn det bør være, tenker jeg. At den beste tiden alltid er akkurat nå. Jeg bruker ofte en sang om ukedagene i forbindelse med dagens start med elevene mine, og da synger vi.." og den beste av dem alle, er den som du har nå". Det er jo sånn det bør være. Ikke hele tiden se frem til helgen, til ferien, til sommeren... men leve her og nå. Det er akkurat nå, i dette øyeblikket vi lever. Jeg lever! Det er vel slik mange mennesker lever... man lever i påvente av det som kommer til å skje... det som skal skje. Men er det å leve?
Katten på bildet lever i nuet, og har nettopp satt tennene i ei lita mus. Musa levde forhåpentligvis et godt liv fram til nettopp denne stund...
Allikevel, når dette er sagt, så synes jeg jo at denne tiden vi er inne i nå, er en vidunderlig tid. Våren er fremdeles her, og den skal snart ta godt i mot den varme frøken sommer. I år skal jeg ha så lang ferie som jeg aldri før har hatt, og den skal brukes til mye. Det skal bli vidunderlig!
Men hører dere...nå er jeg der... jeg lever i påvente av det som skal skje... Men det er i dag jeg lever. Jeg har ligget syk i noen dager nå, men når feberen herjer med meg, så blir jeg alltid så utrolig frisk og kreativ når den drar sin kos. Jeg kjenner at jeg er på vei dit nå. Arbeidslysten og gleden begynner å presse seg på. Jeg er så glad at jeg har det så godt som jeg har det. Jeg jobber med fantastiske mennesker til daglig, og jeg får lov til å skrive det jeg vil... Ikke alt blir antatt, men likevel, - jeg skriver det jeg har lyst til...
... Og i dag fikk jeg spørsmålet om jeg vil være språkvasker for et forlag. Jeg har fått lignende spørsmål før, og takket nei. Men jeg er litt i tenkeboksen nå. Stilte noen spørsmål, og så får jeg se om svarene som kommer er tilfredsstillende for meg. Jeg har tenkt å jobbe med det som gir glede. Skrivingen gir meg enorm glede. Det er det som betyr noe...
Men akkurat nå skal jeg gripe dagen, hente nye krefter... og ta timene som de kommer...Carpe Diem!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med jobbtilbud! Spennende:) Ha en strålende kveld!

  SvarSlett
 2. Helt enig. Nuet er det vigtige og hvis vi virkelig formår at leve i nuet, så undgår vi mange unødige bekymringer og glæden er umiddelbar.

  Spændende med dit jobtilbud. Er spændt på, hvad du ender med, men måske skal du have fokus på, at det er dig, som elsker at skrive og måske i samme grad har lyst til at læse og redigere det, andre skriver? Eller måske alligevel?

  Jeg er på et coachingkursus, intenstivt forløb. Det giver mig utroligt meget! Jeg er fuldstændig sliten om aftenen, så i dag cykler jeg bare rundt i blogland og siger "hej". Ikke mere fagligt i dag! ;)

  God aften. Knus

  SvarSlett
 3. Everyday I take a walk to clear my mind and smell the lilacs that are in bloom. Yes, live for today and dream for tomorrow :)

  SvarSlett