fredag 3. juni 2011

Sommeren er her!

Da jeg satte mine føtter på verandaen i dag, slo en mild junivarme mot meg. En etterlengtet varme som hvisket til meg, at nå er det straks sommerferie...Og det er bare helt befriende deilig å ha en slik"inneklemt fridag"- på en slik vakker dag!

Jeg skal straks dra til bokhandelen, hvor jeg har min nær forestående boklansering, for å ordne de siste detaljene. Litt senere i dag, skal jeg begynne å språkvaske manus nummer tre... Så her går det unna.
Jeg får lest mye forskjellig litteratur nå. Ikke alt er etter min smak, men jeg får innblikk i mye forskjellig...
Jeg angrer ikke et sekund for at jeg tok på meg denne jobben. Så får tiden vise hva som skjer videre. Nå er det snart to måneders sommerferie fra skolejobben, og da kan jeg la all pedagogikk ligge for en stakket stund... Når det er sagt, så skal jeg begynne å jobbe på en ny avdeling etter ferien, og det er også veldig spennende. I det store og det hele føler jeg at alt går min vei for tiden. På alle plan, og det er bare helt fantastisk!

Til morgenen i dag, gikk jeg barføtt bort til det lille fuglebadet mitt, og la fra meg brødsmuler og vann. Maten er opprinnelig tenkt til småspurvene som er mine små venner, og som jeg mater så ofte jeg kan. Men når det er sagt, så jager jeg ikke Reidar vekk, når han forsyner seg. Han er til tider litt vel grådig, synes jeg, ja, egentlig så er han vel en stor egoist - men han vet ikke bedre, stakkar. Det er slik han er oppdratt.
Hvem Reidar er? Reidar er måkepappaen som sitter på pipa på naboens tak, mens måkemamma Mari ligger og ruger. Han fikk navnet sitt i fjor,- og om vi ikke har blitt spesielt nære venner, så vi er "sånn på nikk", i hvert fall...
..Og når jeg er inne på det " å ta for seg", så må jeg si at det var akkurat det Reidar gjorde her om dagen. Mens måkemamma Mari lå der i reiret sitt, ble Reidar plutselig litt "nøden", - og kastet seg over madammen...
Selv stod jeg ute på verandaen da det hele skjedde, og jeg kunne ikke skjønne hva den merkelige lyden var... Det hørtes ut som det var gjess i nabolaget... men neida, det var parringsakten som var i full gang på taket - noe som både kunne beskues og lyttes til, lang vei...

.

2 kommentarer:

 1. Hu hej, Liv Hege er i flow! :) Så godt for dig. Så længe du hygger dig med alt det, du laver og gør, så er det bare skønt. Så kommer der mere af samme slags.

  Her står den på lektielæsning i haven. Jeg måtte lige ind for at blive kølet af, det er varmt i dag! Men jeg klager ikke. Elsker jo sol og sommer. Mere, mere, mere ... :)

  God klem

  SvarSlett
 2. Bra noen har sommer, her hagler det bare:(

  Jeg har et spørsmål til deg ang. ting som du har publisert, men jeg kan ikke finne en e-post på bloggen din? Jeg vil helst ikke ta det i kommentarfeltet:P

  SvarSlett