mandag 24. mai 2010

Alt er ikke slik det ser ut til...Det er pinse. Det er sol. Det er sommer!
Utrolig deilig varm, lang frihelg!
Jeg har vært mye sosial, både med mennesker, og med dyr...
Selv har jeg ingen dyr lenger, men jeg er veldig glad i dem, og nå har jeg fått meg mange gode dyrevenner.
Småfuglene flyr rundt meg med en gang jeg setter beina på verandaen, så de må jo få sine smuler...
Og et nytt måkepar (eller er det det samme paret? Jeg har ikke greie på måker) har lagt reir på naboens tak i år igjen (se tidligere innlegg om "måker"), og så har jeg fått en kattevenn som sitter og venter på meg på verandaen hver dag... (bildet er tatt igjennom vinduet, derfor er det litt dosete)
Jeg synes det er utrolig hyggelig med dyrelyder og dyreliv rundt meg... Det gir god energi og glede...
MEN... da jeg skulle mate småfuglene mens katten lusket rundt mine ben... så ble idyllen plutselig brutt...
Katten viste sin "verste side", og hoppet opp som et prosjektil i luften, og hev ut sine lange klør mot den intetanende spurven. Den lille fulgen kom med et dødsskrik, mens jeg kom med et høyt brøl...
Fuglen overlevde, og fløy muligens en tanke sjokkskadet videre, katten lusket slukøret avgårde, og jeg stod igjen og tenkte... Når tingene ser veldig bra ut, og alt er tilsynelatende såre godt.... så skjer det noe uventet.... Og det er vel sånn det skal være for at det skal bli gode historier... og for at vi skal lære, og for at vi skal sette pris på det vi har.. Ingen vet hva som skjuler seg bak neste sving... og det gjør livet mektig spennende...

4 kommentarer:

 1. hei liv hege!
  så hyggelig og høre fra deg!
  hihi...og huff av katteinstinktet som satte inn, og ville ta småfuglene...men ja du har så rett, det er noe med gode energier når man har dyr rundt seg..
  ..ellers høres det ut som du har hatt en deilig pinse!..har jeg fortalt at jeg har kommet inn på studiet spes.ped..? så fra 19.august er jeg altså studine igjen - storgleder meg!
  ha en fin ukestart - moaklem

  SvarSlett
 2. HUff, så dramatisk..naturen er ganske rå..
  som livet..
  klem

  SvarSlett
 3. Uff ja, det hørtes brutalt ut - MEN, slik er det i dyreriket, mer om vi ønsker det eller ikke...! Så koselig å lese om ditt forhold til småfuglene og pusekatter og andre dyr. Jeg er også veldig glad i dyr, og kanskje spesielt pusekatter og hunder :o)

  Tusen takk for som alltid koselige ord inne hos meg - jeg blir alltid så glad når gullige du har lagt igjen en kommentar! Setter stor pris på det!

  Ønsker deg en flott uke videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 4. Hei!
  Ja det er de brå vendingene som lager liv i hverdagen synes jeg. Naturens råhet er vakker på sin måte - akkurat som alt annet.
  Alt er jo et spørsmål om hvordan man velger å se på det - jeg velger å ha et ydmykt øye mot alle små og store under rundt oss.
  Ha en flott uke videre! klem

  SvarSlett