tirsdag 14. juli 2009

Legg det ut på bloggen din!

...Det var på tide å slukke lyset for natten, da telefonen kimte, og Hanne var å finne i den andre enden.
"Se å få på deg joggebuksa, og kom deg utenfor! Vi har noe å fortelle!" sa den lattermilde stemmen.
Buksa kom på i en fart - og utenfor innkjørselen min stod to venninner med samme navn, født på samme dato og skogglo.
"Vi har vært i Sverige!" sa den ene Hanne.
"Og vi ble grisetatt i tolla!" sa den andre Hanne.
"Hva?" sa jeg, og så fra den ene til den andre Hannen, og visste ikke helt hva jeg skulle tro...
Joda,- jentene hadde dratt til nabolandet for å sanke sigaretter - og så hadde de falt for fristelsen til å bringe med seg et par kartonger ekstra - hver - av disse små, hvite, giftige sakene, som de ikke kan greie seg uten... Det kunne da umulig skade, tenkte de... Da har vi jo røyk utover hele sommeren!
Men akk...hvor lenge var Adam i Paradis... En feminin Synøve -Solbakken- toller med snus under overleppen, vinket den jålete, røde bilen bort til seg... og ut tøt to flirende damer med litt for mye bagasje i bilen - noe som ikke gikk den kvinnelige tolleren hus forbi...
Men akk og ve - for en forståelsesfull kvinne!
Sigarettene - dvs. 6 kartonger lå i bilen - og bare 4 av dem ble beslaglagt... - mens de to Hannene flirte og lo, og ba om og få ta seg en røyk mens bøtene ble skrevet ut...
Tollerdamen gliste, og lot dem både røyke og ta med seg resten av kvota - både de små, hvite... og fludiumet (som ikke inneholdt en dråpe mer enn de skulle, bare så det er sagt!).
Harryturen til damene i 40-årene, ble muligens en tanke dyrere enn de hadde tenkt... med de kom allikevel hjem med både nikotin og alkoholkvote - samt et par bøter i veska. I tillegg hadde de fått seg en klekkelig latter og litt av en historie som var verdt å fortelle deres venninne på hjemveien, sånn uti de små timer.
"Legg historien ut på bloggen din!" sa den ene Hanne leende før de forsvant hjem til hvert sitt hus med hver sin kvote og litt mindre penger i lommeboka enn det de hadde tenkt seg. Men pytt, hva gjorde vel det... Moro var det - og som dere vet,- ingen kjenner dagen... - og det gjør det hele ganske så fornøyelig... Og en god historie ble det - eller?

3 kommentarer:

 1. Festlig lesing på morgenen dette
  Ha en fin dag videre
  Klem

  SvarSlett
 2. Morsom historie og 2 morsomme Hanner! :-)

  SvarSlett
 3. :)
  Synes eg ser det for meg.

  Anita

  SvarSlett