lørdag 6. juni 2009

Jentene inntok kyststien i år også!
...og vi gikk og gikk og gikk og gikk! Og moro, var det!
Jenter på tur, er aldri kjedelig!
Vi kom, og vi registrerte oss, og vi fikk utlevert hver vår ukledelige oransje t -skjorte med en utrolig lite flatterende reklame på ryggen... Tena... Er det mulig?? Vi følte oss plutselig som 80+... Den t-skjorta kommer aldri til å bli brukt igjen!
Men så la vi i vei igjennom skog og kratt og noe grusvei. Og vi gikk og gikk ... og solen var med oss, men det var den kjølige vinden også - så bittelitt kaldt var det, men det la ingen demper på turen... Vi gikk over svaberg, og forbi alle våre utrolig flotte strender som ligger så fint på rekke og rad... og før vi kom til strendene kom vi sannelig forbi disse "spesielle røde bygningene" som kan sees på bildet... Er det noen som vet hvem som "bor" der???
Jo, det skal jeg røpe her og nå, - det er nemlig landstedet til vår kjente maler, Odd Nerdrum! Så det så!
Så kom vi til en "banan og vann stasjon" - hvor vi fikk utlevert tre stikkord - og vi skulle dikte sang. MEN som jeg sa høyt - "I dag har jeg fri!" Ingen sangskriving på meg i dag! Venninnene skjønte det, og ingen andre følte seg kallet til oppgaven- og ingen hadde spesielt lyst til å framføre på scenen- så den sangskrivingen "blåste vi en lang en i!" Det var ikke derfor vi var på tur!
Etter ca. 6 km. ble det inntak av både niste og litt "godt i glasset"... før vi gikk de siste 4 km. og endte i "mål" - hvor rekebuffeten ventet oss - med ønsket drikke til.
En flott tur,- som var akkurat passe lang, med gode venninner som godt selskap.
Men at det var lite givende å høre på mange hundre jenter som stod på scenen (5-10 stk. av gangen)og framførte selvlagde sanger som alle gikk på "Musevisa", er vel ikke vanskelig å forstå... Du hildrande du... noe så langtekkelig...ikke hørte vi stort fra lyden heller... dette kunne arrangørene ha spart seg... Den gjeve gevinsten var oppblåsbare madrasser! Ja, ja, gratulerer til jentene i Handelsbanken, som gikk av med seieren! Oppblåsbare madrasser kan man jo aldri få nok av!
Og siden vi endte opp på eiendommen til gårdsbutikken - (det er eierne som står bak "jentene på kyststien - arrangementet") - så kunne jeg ikke la være å kjøpe med meg et par ting ... (og jeg var ikke alene om det, for å si det sånn..) En hvit brikke, hvor det står CARPE DIEM på, samt en nydelig blomsterpotte, hvor det var "påmalt" et gammelt fotografimotiv, ble med meg hjem i sekken min.
En morsom tur, men 1400 oransjekledde jenter som tråkket i 1 mil... om det blir noen gjentakelse til neste år - gjenstår å se...

7 kommentarer:

 1. Så utrolig kjekt dere har hatt det!!
  Klem fra Maja

  SvarSlett
 2. hei liv hege -
  for en herlig tur du har vært på!
  ja, jenter på tur er alltid en suksess!!
  lykke til med pedagogiske rapporter, tro det eller ei - men det var en av mine favorittoppgaver jeg gjorde...!
  ha en skjønn søndag, her bærer det avsted til fotballcup, som minstemann skal spille!!
  moaklem

  SvarSlett
 3. Hei Live Hege

  Takk for hyggelig tur!

  Kari :-)

  SvarSlett
 4. Tena på ryggen, ja... Forstår at t-skjorta var til engangsbruk ;o)
  Takker og bukker for hyggelig kommentar i Nannis lille verden der ordene bare dumper ned... tidvis noe ukritisk. Jaja...
  Bloggeklem fra Nanni (not a Tenalady...yet)

  SvarSlett
 5. Dette så og hørtes ut til å være et flott arrangement. For en flott kystnatur!
  Skjønner gått at du gremmes både overfor reklamen på ryggen(1) og museviseopptredener(2)....Dumt at du ikke fikk en oppblåsbar madrass(3) da!(hehe) - her sto det nok mange glupe hjerner bak innspillene på kyststien, rene kinderegget, liksom..

  SvarSlett
 6. Hei !
  Takk for hyggelig kommentar på min blogg. Jeg så noen Jentene på Kyststien gå forbi hos oss, men alle hadde ryggsekk. Det var kanskje ikke noe rart med den reklamen.
  Fin blogg du har. Besøker deg nok igjen.

  SvarSlett
 7. Hei!
  Nå måtte jeg bare legge igjen en kommentar;o)
  Er ikke hver dag en finner bilde av seg selv på nettet...!
  Sikter til bildet fra jentene på kyststien. Den gjengen du har i forgrunnen der er fra Tønsberg - og vi koste oss stort. Kjempetur - og et flott arrangement. Var med i fjor også. Og nå blir det Danmarkstur 12.september.

  SvarSlett