tirsdag 17. juli 2012

Sommerlige skrivetanker

...Det er nydelig å våkne tidlig en sommermorgen, sånn helt av seg selv. Ingen klokke som ringer, ingenting som står på timeplanen, selv om jeg har mer enn nok å gjøre. Men det er herlig å kunne selv bestemme når jeg skal gjøre hva!
   I går hadde jeg et lite møte med en språkkonsulent i forbindelse med egne skriverier, så fikk jeg oversendt tredje del av en annen forfatters manus, som jeg holder på å språkvaske. Ut på ettermiddagen ringte en mann og lurte på om jeg kunne skrive nok en sang for ham. Han er den kunden jeg har skrevet flest sanger for. Hele 15 sanger til diverse anledninger har jeg skrevet til ham gjennom flere år!
   Ellers er det redigering av novellene mine som fremdeles holder på. Om igjen og om igjen. Dette stjeler energi fra meg, kjenner jeg. Jeg hadde aldri sendt inn disse novellene, hadde jeg visst om den omfattende prosessen jeg fremdeles ikke er ferdig med... Dette føles ikke som noen skapende prosess, tvert i mot. Og det er synd, for gleden over å skrive kveles kjenner jeg, når ordene mine skal bli vridd og vrengt på ørten ganger... Liker ikke...

  

6 kommentarer:

 1. Synd at novelleskrivningen ikke er en god proces for dig. Det synes jeg faktisk, at det skal være. Måske er det slet og ret ikke måden at gøre det på? Men hatten af for at du bliver ved.

  Ønsker dig en fin dag videre. Og lidt sol måske. Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en mye tøffere prosess enn jeg hadde noen som helst anelse om. Men nå er jeg ved godt mot igjen!!
   Ha en flott helg, Lene! Klem

   Slett
 2. Omskrivinger kan være utmattende og føles som en endeløs oppoverbakke, men jeg kan love deg at du vil bli fornøyd med resultatet. Man blir bare litt sprø i prosessen ... Lykke til med novellene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ord fra en etablert forfatter! Jeg skjønner at jeg har mye å lære... Takk skal du ha!
   Ha en flott lørdag!! :-)

   Slett
 3. Du må ikke gi opp, Liv Hege! Ta et par dager helt fri, ikke tenk på tekstene, og se om du får god energi igjen. Jeg vet av erfaring hvordan det er å holde på med et prosjekt over lengre tid, man får bare lyst til at alt skal være over, og at prosjektet er ferdig.

  Sender deg masse gode skrivevibber. ;)

  Klem fra Lill-Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var nær ved å gi opp, men jeg er ved godt mot igjen nå! Heldigvis! Jeg har visst mye å lære i slike prosesser... det er helt klart.
   Det hjalp å legge det vekk litt, ja...
   Tusen takk for alle dine gode oversendte skrivevibber!!! Jeg tok i mot med åpen energi!

   Lykke til med dine prosjekter!!

   Klem fra meg

   Slett