søndag 15. juli 2012

Deilige Kreta-dager

    Grunnen til at jeg har vært så stille, er at kjæresten og jeg har tilbragt 14 herlige dager på deilige Kreta. Nærmere bestemt på Eanthia Village i Gerani. Dager med stekende sol og varmt badevann... Dager med gode venner og nye bekjentskaper... Dager med opplevelser og nye inntrykk...
Dager med lesing og hvile for tankene... Dager med mye gode mat og drikke... Og dager med mer og mer kunnskap om det Kretiske folk og deres natur...
   Det har vært innholdsrike og morsomme dager med mye smil og latter. Jeg skrev dagbok hver dag, ellers har jeg ikke skrevet ned annet. Men det er mange tanker som presser seg på, som muligens kommer til å bli nye historier, nye noveller... De greske kelnerne som opprinnelig kom fra Romania. De jobbet som helter for å klare og fullføre utdannelsen de ville ha. De jobbet som gale i en sesong på Kreta og på den tiden tjente de  mer enn en lege i Romania...
   Kulturforskjellene er store. Vi merket finanskrisen kun i det små... litt dyre taxipriser, litt færre ingredienser i de samme matrettene vi spiste i fjor, ikke like lett å ta ut penger i alle minibanker... Og da vi kom på flyplassen måtte vi betale for 11 kg. overvekt i bagasen!!! De veide håndbagasjer og det som var... Håndbagasjen min var jo tung... med en mengde bøker i.... Og penger skulle de ha kontant! Det undret meg... 55 Euro for 11 kg. overvekt... Hvor kom all den overvekten fra???
Jeg hadde stort sett handlet olivensåper, olje og kremer, men alle mine inntrykk og tanker måtte tydeligvis veie mye... Er det her de drar inn ekstra penger, tro?
    Og Spinalonga-turen var spesiell. Den skal jeg fortelle om. I morgen.

4 kommentarer:

 1. Å det er vårt yndlingssted og! Gleder meg til å lese mer! Var dere på vestsiden til de fantastiske strendene der bl.a Fallersarna? Så lurt å skrive ned litt hver dag. Tenker ofte at dette kommer jeg til å huske... Fortsatt god sommer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Kreta er et vidunderlig sted!! Vi var nok på den andre siden av øya, vi - så jeg jeg så nok ikke noe til de fantastiske strendene du nevner. Men kanskje neste gang??
   Fortsatt god sommer til deg også! :-)

   Slett
 2. Så herlig!:) Lurt å skrive dagbok:)Kos deg videre!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!! Ja, dagbok er tingen! Dagene går jo sånn i hverandre når man er ferie, vanskelig å huske dem fra hverandre når jeg kommer hjem!
   Jeg skal kose meg videre med sommeren! Det må du også gjøre!
   Klem til deg!

   Slett