søndag 14. februar 2010

Glede

Hva er det som gir glede?
Dette tror jeg det kan skrives mye om. Det kommer an på situasjonen, dagsformen og ikke minst forventningene, tenker jeg...
I de siste ukene har jeg ikke hatt store forventingene. Trodde at det var ingenting som kunne glede, men etter at jeg lot være å tenke på noe som helst, og lot verden seile sin egen sjø, så har ting etterhvert tatt form og roet seg.
Plutselig en dag, gav ting glede... Ei venninne stod på trappa med blomst, en annen venninne kom med kopp og lys og snop og deilig te, en varm telefonsamtale kom fra en god venn, gode, omsorgsfulle hilsner tikket inn i e-posten... Jeg kjente at alt gledet... og det i seg selv var en stor glede!
For første gang på 11 dager var jeg utenfor husets fire vegger i dag. Jeg satte meg i bilen, kjørte til blomsterbutikken for å kjøpe blomst til min mor. Jeg visste jo at jeg ikke var den eneste i blomsterbutikken i dag... det mildt talt vrimlet av folk der...Og det fikk meg igjen til å tenke - som menneske og forfatter - alle disse menneskene som var inne i blomsterbutikken var der for å glede et eller flere mennesker. De var der for å kjøpe tulipaner, vårløker, oppsatser, potteplanter og hva det måtte være til sin kjære mor, svigermor, kone eller kjæreste...
Alle - både menn, kvinner, jenter og gutter, vil om noen få strakser komme til å glede noen - og det å glede noen, gleder også en selv.
Ha en fin morsdag og Valentindag der ute!
Husk - å gi er kanskje den største gleden... - og jeg takker dere alle for gode og omtenksomme kommentarer og innlegg - det har gledet og varmet stort!

3 kommentarer:

 1. Ja, det gir stor glede å glede en annen! Men det er nok ikke den eneste gleden! Gleden over å få en oppmersomhet fra andre er også stor! Fikk et nydelig morsdagskort fra Lille snuppa, og nyyydelige roser levert på døra.
  Nå driver jeg og baker kake - siden det er sånn kindereggfeiring i dag! Gleder meg til vi skal sette oss ned sammen og kose oss!!
  Så fint at du begynner å kjenne glede igjen - et godt steg i riktig retning! Ønsker deg en nyyydelig dag! Hjerteklem fra Lunalu

  SvarSlett
 2. Så fint at det går fremover og at du finner igjen gleden.
  Klem

  SvarSlett
 3. Så koselig innlegg :o) Godt å høre at du finner igjen til gleden og til deg selv :o)

  Synes det var sprekt gjort å besøke en blomsterforretning på en slik dag som igår da .. hihi ..

  Ha ei kjempefin uke - stoooor klem!!

  SvarSlett