tirsdag 30. oktober 2012

Tankefull...

I det siste har jeg trukket meg litt tilbake. Har vært sliten og stille. Jeg har vært skapende i min lille skrivestue. Samlet tanker. Og tråder. Men jeg har ikke skrevet. Jeg har ikke orket. Noen ganger har jeg tenkt... jeg skal aldri mer skrive en bok. Det koster for mye i forhold til hva jeg får igjen.
   Det kan godt hende jeg endrer oppfatning, men her og nå er jeg ikke opptatt å få skrevet en ny bok.
   At folk liker det jeg skriver, at de etterspør mer, gjør meg veldig motivert og glad. Samtidig så tenker jeg; hva er det jeg vil, da?
   Jeg har aldri hatt noen drøm om å bli en kjent forfatter. For det jeg trodde kjente forfattere gjorde, det stemmer ikke... Jeg trodde nemlig i mitt lille hode at forfattere som skriver på heltid, kunne sitte å skrive dagen lang, sende over manus og skrive videre og videre... Men jeg skjønner jo at når man får gitt ut bok, så man vise ansikt; ha boklansering og signeringer og bokbad og signeringer igjen og igjen og igjen...
   Det er ikke det jeg liker ved forfatterskapet. Det tar fra meg noe av gleden ved å skrive, kjenner jeg. Jeg blir litt tappet, stresset.... og så litt stille... Selv om jeg ser at dette også er viktig og nødvendig.
 
   Nei, det jeg storkoser meg med, er å sitte i min lille hule å forme historier, noveller, tanker... og jeg blir hoppende glad hver gang noen vil kjøpe teksten min. Ukeblader, magasiner, forlag...
   Men alt som følger med i kjølvannet av å gi ut en bok... det tar meg litt...
Jeg er nok en underlig sjel...
Men det viktigste for meg å skrive det jeg har lyst til å skrive - uansett om det er til et magasin eller til et forlag. Til en privatkunde eller til et firma.
   Det er det å skrive - forme ordene og handlingen - som gir meg en balanse i meg selv....

12 kommentarer:

 1. fint at du er så ærlig om disse tankene :)
  eg har ofte lurt på hvordan forfatter-livet er, for det virker som det er mye jobb med lansering, signering osv osv osv. skal man skrive mer, så har man kanskje en deadline atpåtil å forholde seg til ?
  høres ut som om det å skrive mister litt av sjarmen når man har så mye mas hengende over seg "sukk" ... men eg håper virkelig du fortsetter å skrive, mye, og eg vil gjerne lese novellene dine i ukeblader og sånt :)

  eg likte forresten det bildet og teksten din her ... har du laget selv eller lånt ?
  kan eg få "låne" ? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mary-Anne! Takk for ditt innspill. Ja, det å være forfatter er sååå uendelig mye mer enn bare det å skrive manuset sitt. Det er etter at manuser er antatt at jobben - og slitet begynner... Det er mye som ikke er morsomt, synes jeg...
   Det er veldig hyggelig å lese at du ønsker at jeg skriver videre og at du vil lese novellene mine når de kommer på trykk... Sånt varmer!

   Ang. bildet over - så husker jeg ikke hvor jeg har lånt det i fra - så du kan bare låne det du også..

   Ha en fin kveld!

   Klem fra meg

   Slett
 2. Jeg har hatt litt samme tanker som deg - og jeg er ikke engang kommet igang med selve lanseringen! Jeg har tenkt at jeg skulle hatt en annen til å ta seg av signering, møte med folk, foredrag om boka osv, men det går selvfølgelig ikke an.

  Jeg gleder meg til 2013, for da skal jeg skrive igjen. Inntil da har jeg nok med alt det andre. For ja, jeg tror det tar både energi og glede fra det man egentlig vil: Skrive...
  Men så er det jo gøy å treffe folk også, da!

  Sender deg en klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lill-Karin!
   Så du har hatt litt av de samme tankene du også! Godt å høre fra en likesinnet...
   Når ting tar fra en gleden og energien, det er da jeg må i tenkeboksen en tur..
   Men masse lykke til med din nær forestående boklansering. Det ER jo alltid spennende, da!!

   Og ja,- selvfølgelig er det gøy å treffe folk som er interessert i å høre/lese om det vi skriver!

   God klem tilbake til deg

   Slett
 3. Litt trist at du føler det sånn..samtidig kjenner jeg at jeg forstår..bedre enn du tror. Ta vare på deg. Og kos deg med skrivingen,og pausene.. !
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har snakket med flere forfattere, og det er visst ikke helt unormale følelser og tanker jeg sitter med nå. Godt å vite. Uansett så er puste - og tankepauser viktige. Og jeg slutter jo ikke med å skrive, så da får jeg bare gi meg selv litt tid, så ser vi hva som skjer etterhvert.
   Tusen takk for gode ord, Bente!
   God klem til deg

   Slett
 4. Jeg kan sagtens følge dig Liv, alt det hurlumhej der følger med det at blive en kendt og anset forfatter forpligter, at rende til det ene arrangement efter det andet, dræner en for energi, en energi der kunne være brugt bedre på ny forfatter aktivitet.
  God Onsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for omtanken og forståelsen, Michael! Ja, det er ikke bare å skrive en bok og tro at resten går av seg selv... nope... tankevekkende...
   God torsdagskveld til deg!

   Slett
 5. Jeg forstår virkelig tankene dine. De få gangene jeg har gitt ut bøker, har alt oppstyret vært stressete og litt plagsomt. Ikke misforstå, det er hyggelig med oppmerksomhet, men jeg trives ikke så godt i begivenhetenes sentrum, jeg heller! Hadde jeg gjort det, hadde jeg vel valgt å være skuespiller? Jeg opplever deg absolutt ikke som noen underlig sjel, du er heller lik mange andre som skriver. Kos deg i den fine hulen din! Klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for støtten og forståelsen, Anne Britt! Du vet hva jeg snakker om... godt å høre hva en likesinnet mener, og godt å høre at jeg ikke er en "underlig sjel"... ;-)
   Enig med deg, hadde jeg vært en som likte å være på scenen, hadde vel jeg også vært en skuespiller. Men nei, det har ikke vært noen drøm.
   Jeg koser meg i den fine hulen min, ja! Kos deg med dine prosjekter også!
   God klem tilbake

   Slett
 6. Et flott og ærlig innlegg. Jeg tror jeg skjønner følelsene dine - selv om jeg aldri har skrevet noe som har blitt utgitt eller kommet på trykk noe sted. Jeg liker å skrive .. men tror nok ikke jeg ville deltatt i alt "sirkuset" rundt det å få utgitt en bok. Det er ikke meg - ikke liker jeg å bli tatt bilder av .. ikke liker jeg å snakke i store forsamlinger etc. etc. Også er jeg veldig hårsår ifht kritikk. Men det er vel noe som heter at "er man med på leken så får man smake steken". Selv om man mye heller vil ha en salat :o) Du får ta små skritt og kjenne på det underveis. Som du selv skriver - Hva er det DU vil?
  Du får nyte stillheten og novemberdagene .. det går sakte men sikkert mot jul og forhåpentligvis, julegleder.
  Stor klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for dine gode ord, Toril! Ja, det er noe i det du sier; er man i gang med showet - så man jo fullføre på et vis. Men jammen er det mye som følger med i kjølvannet når man gir ut en bok... Mye tid går bort til "andre ting" enn skapende ting, tenker jeg... men sånn er visst gamet...
   Jeg følger rådet ditt, tar små skritt videre, kjenner på gleden av å skrive, og tar det derifra...
   Jeg nyter dagene framover. Liker denne tiden veldig godt....
   Kos deg med dagene du også!
   Stor klem tilbake

   Slett