tirsdag 29. mars 2011

Et av mine første nedskrevne dikt

Jeg har skrevet ned alle mine dikt som jeg skrev i løpet av ungdomstiden, i to linjerte røde bøker. Det er jeg glad for i dag. Ikke at de er av det store litterære slaget, overhodet ikke. Men de vitner både om en ungdoms tanker og vekst, og de viser en gryende skriveglad person...

Min ungdomstid var ikke det jeg vil kalle en lykkelig ungdomstid, for jeg hadde så utrolig masse kviser, og kanskje ennå flere komplekser. Denne kombinasjonen er ikke særlig god for et ungt menneske. Og attpå til var jeg av det kvinnelige slaget.

Jeg ville helst gjemme meg unna folk, for jeg ville syntes minst mulig... Derfor satt jeg og leste ennå mer, og jeg skrev ennå mer... Jeg skrev dagbøker, brev til brevvenner rundt om i hele verden, og jeg skrev dikt om mine tanker og følelser...

I dag fant jeg fram den første av mine to diktbøker. Jeg bladde noen få sider, før blikket mitt falt på noe som jeg husker gav meg et stort løft som vordende skribent... Øynene mine falt på et bidrag jeg sendte inn til en limerickkonkurranse. Det hadde nettopp kommet en ny brus på markedet som het LIFT. (jeg tror ikke den brusen var i handelen særlig lenge når jeg får tenkt meg om...) - og jammen meg kom jeg ikke blant de 25 beste bidragene.

Dette var i 1978. Samme år som jeg stod til konfirmasjon.

Løp til nærmeste butikk
og kjøp en deilig leskedrikk.
Lift er den beste.
Det syntes de fleste
som slukket tørsten fikk.

4 kommentarer:

 1. You remind me alot of myself when I was younger. In case you are wondering, I do write in norwegian but it takes so much longer than my native tongue which, I am sure you can guess is English:)

  SvarSlett
 2. Så morsomt at du har tatt vare på dem! Jeg skrev også dikt fra jeg var ganske liten. Men jeg har kastet dem, dessverre. Men jeg husker begynnelsen på det jeg skrev da "folkeskoletiden" var over.
  Folkeskolen er forbi
  slutt på dette slaveri...
  men jeg skulle gjerne ha sett resten - hehe

  SvarSlett
 3. Vad härligt att du sparat dina rader...:) hoppas dagen varit bra, trodde våren var här men ikväll så snöar det :/ ha en fin helg, klemmer VIOLA

  SvarSlett
 4. Dejligt at læse at du så åbenhjertigt fortæller om din barndom Liv, jeg er sikker på at du i dag er kommet styrket igennem, dejligt at du har bragt skriveriet med dig heldigvis, et dejligt reklameslogan skrevet af en teenager dengang, klart at skriveriet fylder så meget i dit liv.
  I kærlige tanker, god Torsdag aften.

  SvarSlett