lørdag 2. februar 2013

En erkjennelse...

   Nei, jeg kom nok ikke videre i krimnovellekonkurransen til LIV forlag... Nå er alle fem vinnerne avslørt, og navnene sa meg ingenting. Men jeg kom i hvertfall til "semifinalen"... Hyggelig, det da.

   Ellers er jeg litt stille om dagen... Har trengt det. Virus i lungene, lite energi... men jeg kommer meg.

    Jeg jobber i det stille, og det er det jeg liker. Har lest igjennom "min krimvenninnes" manus - og det var spennende... lest, pirket litt og tenkt at dette er dama som har ordene i sysakene sine. Eller i drapene, sine, kanskje.... Skal hinte om boka, når krimboka til Anita Berglund kommer ut!

   Ellers har jeg kommet til en erkjennelse, en deilig avgjørelse... Jeg føler og tror og tenker at... jeg aldri vil gi ut en bok der jeg må forhåndsselge en drøss med bøker, igjen. No more! Jeg har gjort det gang på gang - og det er ekstremt tappende og lite morsomt å føle at jeg "må dytte boka på folk", samt å fly rundt til bokhandlere.
   Nei...da får det heller være. Når det er sagt - så tjener jeg ikke stort mer på å gi ut en bok - og fytti fyyyy så mye arbeid som ligger bak...- enn å selge en novelle til et ukeblad!... Ja, det er sant!!
Er det da noe å lure på? Nei, ikke i det hele tatt!

   Nå vil jeg skrive mine små ting som jeg elsker å skrive - har også noen tanker om å skrive faste hverdagsglimt her inne på bloggen... Skrivingen skal gi kos og glede - ellers kan det være det samme. Tenker jeg.
 

9 kommentarer:

 1. Skjønner deg så godt, kjære du. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for forståelsen og omtanken, kjære deg, Liz Bente! Ja, vet du... det føles som jeg er 10 kg lettere etter at avgjørelsen min ble tatt..
   God klem til deg, min venn!

   Slett
 2. Skjønner deg så godt, kjære du. Klem

  SvarSlett
 3. Jeg sendte også inn et bidrag til krim konkurransen. Kom ikke så langt som deg.... Kos deg med skrivingen, Liv Hege! Og aldri si aldri. Men det er ikke moro å tjene til knapper og glansbilder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du sendte også inn et bidrag! Artig! Men ja og ja og ja, Anne Britt - jeg vil kose meg med skrivingen. Det er det som er viktig - hvis ikke kan det være det samme. Sånn er det! Gidder ikke tjene til knapper og glansbilder som du sier... :-)
   God klem til deg!

   Slett
 4. Skjønner deg veldig godt med tanke på forhåndssalg. Jeg er der selv akkurat nå, at jeg har en bok som kommer ut i mars/april, og jeg sender epost til venner og bekjente om det, føler at jeg maser litt, ja. Har noen bøker igjen før jeg er i mål, men får satse på at jeg får det til :) Har prøvd å se det på den positive måten: Hadde jeg ikke vært "tvunget" til forhåndssalg, så hadde jeg antakeligvis ikke gjort like stor innsats på PR og salg heller, og da kan det være at jeg hadde fått solgt færre bøker enn om jeg ikke måtte. Jaja, et forsøk på å se det positive der, altså.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Takk for dine ord. Ja, det er moro å gjøre det en gang, kanskje to, og til nød tre.. men når jeg fortsetter og fortsetter å måtte forhåndsselge og fly rundt - da er det til slutt nok for meg. Men jeg er veldig glad for de bøkene jeg har gitt ut, og er stolt av dem! Det er helt sikkert!
   Lykke til med din bok! Jeg kommer innom bloggen din!
   God klem fra meg

   Slett
 5. Jeg tror at det er en god erkendelse for dig. Det mærkes mellem linjerne! Og hvis glæden forsvinder i det, vi gør, så forsvinder magien. Og det er jo det vigtigste. Jeg håber at du finder en god balance, som passer perfekt til dig! Og det tror jeg jo, at du gør! :)

  God bedring og fin søndag. Klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lene! Ja,jeg tror du "begynner å kjenne meg litt" - dette var nok en viktig og riktig erkjennelse for meg. Jeg elsker å skrive, men når jeg til slutt ikke orker å skrive blogginnlegg lenger, da var det på tide å stoppe opp og tenke litt...
   Lykke til med dine prosjekter, min gode skrivevenn!
   God søndag og god klem til deg!

   Slett