søndag 9. oktober 2011

Jeg ser farger...

Hverdag. Jeg har aldri likt det ordet. Jeg vet ikke hvorfor,  men det ordet er av en eller annen grunn, grått... Hva jeg mener med det? Jeg mener ikke at hverdagen på noen som helst måte er grå, men ordet "hverdag" er grått - inni hodet mitt. Jeg skal forklare - selv om det ikke er lett å forklare...

Allerede fra jeg var liten, så jeg en klar farge på bokstaver og tall. De bare dukket opp i hodet mitt, hver gang et tall ble nevnt. (ikke store tall, for de blandes ut med de andre fargene)
Altså,- hver bokstav og hvert tall har sin farge. Jeg trodde alle så det samme som meg, men nei... Ingen så det jeg så...
Jeg husker min far testet meg - gang på gang - for å se hvilken farge jeg kom opp med nå.. Men hver gang kom jeg opp med den samme fargen på det samme tallet eller bokstaven han presenterte for  meg. Det var jo ingen test for meg - jeg så jo fargen klart foran meg....
For eksemepel, så er bokstaven A - rød i mitt hode.  Tallet 1 er hvit i mitt hode... Jeg har aldri skjønt hvorfor... Hva er meningen med dette?
Men uansett,- fargene har vært konstante.

Etter at jeg ble voksen begynte jeg plutselig "å se farger på ord" også. (ikke på alle ord) Og det er her ordet "hverdag" kommer inn. Det ordet er grått. Ordet "hjem" for eksempel, viser seg som grønt...
Dette er egentlig ganske fascinerende - og jeg har en sterk følelse av dette  har en dypere mening.
Jeg har vel aldri tatt meg tiden til å gå "dypere" inn i det - men kanskje jeg burde se etter et  mønster? En sammenheng?... Jeg vet ikke om det er andre som ser farger på bokstaver, tall og ord... Det hadde vært spennende å høre om... Men uansett,- jeg vil prøve å finne ut mer om dette...

NB...Til gårsdagens innlegg: Hvis noen lurte, så er maleteknikken som mannen i huset har benyttet seg mye av; airbrushing!

7 kommentarer:

 1. Liv Hege, dette er jo fascinerende. Du, jeg tænker at du kunne skrive en bog om dette. En roman. Jeg kan mærke en god historie bag din evne til at sætte kulør på tal og bogstaver, men resten vil jeg så overlade din egen fantasi! ;)

  Jeg har ikke umiddelbart den evne. Men jeg vil gerne vide, hvilken farve tallet "3" har? Hvis jeg altså spørger dig?

  Tusind mange tak for dine altid gode ord hos mig og din opmuntring omkring mine skriverier. Det betyder meget for mig og jeg tager dine ord med mig videre, når jeg skriver og når jeg forestiller mig livet som forfatter, som jo allerede er i gang ;)

  Ha en fin dag videre. Klem min ven.

  SvarSlett
 2. Fascinerende evne, som du absolutt burde dvele mer ved. Gir hver bokstav eller ordene deg følelser også, eller bare farger? Eller gir fargene i seg selv følelser?

  Som sagt, fascinerende.

  SvarSlett
 3. Jeg velger å svare der her, i tilfelle andre lurer på noe av det samme...For det første, Megan... Tallet 3 har en lyseblå farge... Veldig spesiell farge, egentlig. Pussig at du spør om akkurat det tallet... Og det er usigelig spennende det du nevner at jeg bør gjøre mer ut av dette...kanskje skrive en roman som har med dette å gjøre... Jeg går i tenkeboksen..

  Og til deg,"Ord i landskap" - Det er et veldig interessant spørsmål du stiller, om ordene også gir følelser... Dette har jeg sannelig ikke tenkt spesielt over - men nå har du satt meg på en spennende tanke... Da Megan spurte meg om fargen på tallet 3 - fikk jeg umiddelbart en god følelse rundt den fargen - og tallet.
  Tusen takk for deres inspirerende innspill!!

  SvarSlett
 4. Jeg har det ikke sånn med ord...jeg har det sånn med mennesker..alle mennesker har sin farge!

  SvarSlett
 5. Eg har ingen fargar på verken bokstavar, ord eller mennesker. Men eg har ein farge som går att i ein dagdraum som eg har hatt sidan eg var heilt ung....eit kjøkken med store småruta vindu og det har alltid ein gyllen gul farge......

  Fin blogg du har og eg legg meg til som fylgjer om du syns det er ok.

  jannetove

  SvarSlett
 6. Hei Liv Hege,
  jeg har det på samme måten selv. "Fenomenet" heter synestesi. Hvis du søker på det ordet kommer det opp masse spennende info : )

  SvarSlett
 7. Herreguuud, dette er skummelt!!! Jeg har også farger på tallene i hodet mitt. Tallet 3 har en isblå farge....veldig lys, kald blåfarge!!!
  Jeg har ikke farge på bokstavene, men på tall!
  Dog har jeg ikke farge på tallet 1.

  Klem W

  SvarSlett