mandag 1. april 2013

Påske i Stavern

    Det er 1. april i dag. Og det er ingen spøk. Men man skulle nesten tro det, for isen ligger fortsatt på sjøen, snøen ligger i mengder bak huset her og kuldegradene slår seg sammen om natten. Det er kaldt, det er friskt, men det er sol!
   I går vagget måker og svaner rundt på isen mens de tittet bort på alle de tobeinte som glodde nyskjerrig ned på dem. Om det vanket noen godbiter på fulgene, vet jeg ikke...
   Som tradisjonen tilsier, så måtte vi en tur til Stavern og påskeutstillingene der. Trærne i leiren var fylt med påskepynt som 1800 unger har laget. Barnehagebarn og skolebarn. Det er et utrolig flott syn med alt det fargesprakende og kreative viftende rundt i trærne, mens kunstustillingene lokker folk til seg. Morsomt å se at påsketrærne ble vist på "Norge rundt" fredag før påske. Dette har blitt en flott påsketradisjon i Stavern.
   Men som Bjørnstjerne Bjørnson sa: "Jeg velger meg april"...
Nå har vi skrudd klokken en time fram, sommertiden er her... Naturen våkner, knopper brister, fulgene og solen skinner - og det ligger masse forventing i luften.
Og vips... så er både kuldegrader, snø og is borte.
God siste påskedag, kjære dere! - og husk at det er 1. april i dag! :-)
 

3 kommentarer:

 1. Jeg er glad i Stavern. Til alle årets tider.
  Men akkurat når det er på det mest folksomme - som i påsken - holder jeg som oftest borte. Kan ikke akkurat definere meg som folkesky, men det er liksom ikke like attraktivt. For meg. Samme er det under "Glade dager" på sommeren.
  Men barnekunsten er flott. Og flott er det, at sola får mer tak og vi kan skrive 1. april. Nyt siste påskefridagen, LH. Klem

  SvarSlett
 2. Härligt med en tripp :-) Ja nu är det vår, och snart kommer värmen också, det ska bli skönt!!
  Ha nu en toppenfin annandagpåsk!! Kraaam Paula

  SvarSlett
 3. Jeg vælger mig også april! Og hun er skam ankommet ;)

  Ha' en fin aften, kære ven. Klem.

  SvarSlett