søndag 29. april 2012

Verdifull coaching!

Jeg har ikke gått i hi, og jeg har ikke glemt dere! Jeg har bare hatt sååå mye å gjøre den siste uken, at blogging har kommet nederst på listen.

I tillegg til å skrive x antall konfirmasjonssanger denne måneden, har jeg jobbet iherdig med å gjøre om to plott i novellene mine. Det var det som blant annet var hjemmeleksen jeg skulle ha klart til mitt neste møte med skrivekonsulenten "min".

Jeg lå og vred meg i to netter med tanke på hvordan jeg skulle klare å endre den ene storyen min. Et eller annet sa meg at jeg kom til å klare det, allikevel skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle få det til.
Men... da jeg virkelig forsvant inn i historien og tittet rundt meg med nye øyne, så klarte jeg det. Og han likte det! Coachen! Puh...

Sist onsdag saumfarte konsulenten en av novellene mine i hver minste detalj. Språket ble renset inn til margen, - bort med adverb, klisjeer og unødvendige ord. Til slutt hadde vi en "ren og klar story" foran oss. Det var rene åpenbaringen for meg.
Det føltes som å rense en appelsin... Alle lag som ikke skulle være der ble tatt bort, - og ikke bare skallet, men også alle de hvite trådene innimellom båtene ble tatt bort... Hvis dere skjønner hva jeg mener...
Jeg sugde til meg lærdommen som en bie tar til seg nektar.

Og nå er jeg i full gang med å rense og endre alt som ikke skal være med i tekstene. Nå er tiden knapp. Jeg har to møter igjen med konsulenten, og etter det, bør det ikke ta lange tiden før alle novellene er klare... Hvis jeg satser på utgivelse denne høsten. Ååh, jeg vil, jeg vil... Så her mååå det jobbes på!

Så nå skrives det med nye briller... Etter seks timer med en kjempeflink coach, har jeg lært utrolig mye om skrivemåten min. Hva som er bra og hva som må endres på. Fantastisk lærerikt!
Jeg regner ikke med at de neste seks timene blir noe mindre lærerike - men jeg håper at jeg neste gang kan vise at jeg virkelig har tatt til meg lærdommen jeg har fått av ham...

Men nå er det kakepyntING, strykINg - og løsrivINg fra novelleskrivING... før det blir konfirmasjonsfest for en femtenårING! (tanteungen)

Nyt søndagen, dere! Jeg stikker innom dere veldig snart!

11 kommentarer:

 1. Spennende, det du holder på med:) Jeg har ei jente som er utrolig flink å skrive - prøver å motivere henne til å gjøre noe mer enn å skrive for seg selv men hun er ikke helt der. Og det må jo være hennes valg:)

  Lykke til med kakepynting, stryking og løsriving og ikke minst konfirmasjonsfest for tanteungen.
  Og lykke til videre med skrivingen:)

  Fin uke til deg,
  klem Hanne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh,jeg håper jenta di finner ut at skrivingen er noe som ligger for henne! Det er en evne som er vel verdt å ta vare på!

   Tusen takk for hyggelige ord fra deg, og veldig kos at du vil følge meg!
   Fin uke til deg også! (den er visst godt i gang, merker jeg...dagene flyr unna for tiden)

   Klem, Liv Hege

   Slett
 2. Spennende tider du er inne i, Liv Hege! Skjønner godt at du er motivert for å gjøre dette, husk nå bare på å ikke gjøre ALT samtidig. Ta pauser, små øyeblikk av stillhet og ro. Det er ofte da det blir enklere å stå på videre.

  Krysser fingrene for deg! Stor klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende og meget hektiske tider nå, Lill-Karin. Jeg kjenner vel at det er i litt vel overkant mye... men bare noen uker til... noen få uker til... ;-)

   Tusen takk for dine alltid så gode ord! Husk at du inspirerer meg stort!

   Stor klem tilbake

   Slett
 3. Så spennende! Jeg er skrivebordskuff-forfatter enda...forhåpentligvis noe jeg kan gjøre snart for å komme nærmere forfatterdrømmen...samler materiale...
  Ønsker deg en fiiin 1. mai!
  jeg skal både jobbe, og på styremøte som måtte berammes i siste liten...så for meg er det en helt vanlig dag...(bortsett fra at det sikkert er stille på jobben..)
  Konfirmasjon for min tanteunge denne helgen også.
  Lykke til med skrivingen!

  Stor klem,
  M
  ( \_/ )
  (='.'=)
  (")_(")
  Ps...har give away..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende tider for meg nå. Og meget hektiske... litt vel mye, faktisk. Men jeg kan jo ikke la vær, vet du...
   Men du... kjære deg...ta opp det du har i skuffen din, og la det få lys og luft og kjærlighet! Les igjennom... og hvem vet... plutselig en dag er det flere enn deg som leser det!

   Takk for dine gode ord, og lykke til med dine prosjekter!
   Klem

   Slett
 4. Kjære gode du, så fint at du er så energisk og får gjort så mye bra! Men jeg trenger vel ikke bekymre meg for deg? Er nemlig redd du bruker opp for mange krefter nå...pass på deg selv og utporsjoner gradvis. Men så gøy dette høres ut, og så flink du er. Masse prosjekter og nyttig med coach da! Herlig :) Spennende dette! Håper du får en nydelig 1 mai i dag da. Også du? Takk for mail - skriver om en stund igjen jeg. Også du? orker du bytte adressen på meg i bloggrullen din? (hjertespor.net) da får du raskere oppdateringer ;) God klem til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du tenker på meg, Spirea! Men nei, nei, ikke bruk kreftene dine på å bekymre deg for meg! Dette er spennende, lærerikt og krevende, men jeg vil, jeg vil!!

   Vær god mot deg selv, vennen! Klem til deg

   Slett
 5. Morsomt å lese også her. Og fint at coachingen fungerer etter intensjonen:-) Men i dag er det definitivt ikke innevær. Ut og flagg vinterhuden:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm... litt spesielt at du leser dette, da!! Men ja,- coacingen funker så absolutt!
   Ikke slit deg ut da, - husk, du skal vare lenge!

   Klem

   Slett
 6. Writing songs is a good habit and when you are writing confirmation songs ( Konfirmasjonssanger) you can consider 123sang. you can find great songs and help from there.

  SvarSlett